Hlavní obsah

Zapomněl na dohodu? Útočník sprintoval, aby chybu napravil. Fanoušci stejně šílí

Liverpool/Praha

Je hitem internetu a sociálních sítí. Kousek, který předvedl na začátku nedělního liverpoolského derby křídelník Reds Sadio Mané, pobavil fanoušky u televizních obrazovek. Hned poté, co zahájil rozhodčí Mike Dean zápas, fotbalisté obou celků poklekli na koleno a podpořili gestem výzvu Black Lives Matter (Na životech černých záleží). Senegalský reprezentant se jako jediný zachoval jinak. Co na začátku utkání Premier League předvedl?

Foto: Peter Powell, Reuters

Útočník Liverpoolu Sadio Mané se na začátku derby s Evertonem hodně divil. Zapomněl totiž na dohodnuté gesto.

Článek
Fotogalerie

Ostře sledované derby, kdy mohl udělat Liverpool pořádný krok k zisku mistrovského titulu, skončilo bezbrankovou remízou. Fanoušci si ale i tak mají o čem povídat a může za to křídelník FC Liverpool Mané. Ten byl totiž nejspíš tak nažhavený na utkání, že zapomněl na dohodu se soupeřem.

Hráči obou celků totiž po zahajovacích hvizdu poklekli na koleno, čímž podpořili výzvu Black Lives Matter, reagující na smrt George Floyda v Minneapolisu. Ten zemřel po nepřiměřeném zásahu policisty a odstartoval celosvětovou výzvu odsuzující rasismus. Mané ale vyrazil k brance Evertonu jako střela. Okamžitě si ale svůj omyl uvědomil a pelášil zpátky na svoji polovinu, kde poklekl vedle spoluhráčů.

Vedle gesta na začátku utkání měli všichni hráči na zadní straně dresů zmíněný nápis Black Lives Matter. Pravý obránce Livepoolu Trent Alexander-Arnold měl stejný nápis i na kopačkách. Ty následně věnoval do aukce a finanční prostředky chce zaslat nadaci Nelsona Mandely.

Foto: Peter Powell, Reuters

Fotbalisté Evertonu a Liverpoolu po zahajovacích hvizdu v derby poklekli na koleno, čímž podpořili výzvu Black Lives Matter, reagující na smrt George Floyda v Minneapolisu. Jediný Mané zapomněl.

Zápas skončil bezbrankovou remízou. Liverpool tak potřebuje pro zisk mistrovského titulu ve zbytku sezony získat ještě pět bodů. Pokud to dokáže, nemusí se ohlížet na výsledky soupeřů.

Momentálně druhý tým tabulky, Manchester City, ztrácí 23 bodů, ale odehrál o zápas méně. Pokud v některém ze svých utkání Citizens zaváhají, bude mít tým z Anfieldu k titulu ještě blíž. A kdyby tým Pepa Guardioly třeba v pondělí večer prohrál s Burnley, mohl by Liverpool slavit korunu pro krále Premier League třeba už ve středu, kdy hraje s Crystal Palace. Titulu by se Reds dočkali po třiceti letech.

Reklama

Související témata: