Hlavní obsah

Manchester United si pojistil mladíka. Skot prodloužil na Old Trafford

Manchester

Manchester United si pojistil služby talentovaného mladíka. Na novém pětiletém kontraktu s možností opce se na Old Trafford domluvil skotský reprezentant Scott McTominay. Anglický gigant o prodloužení spolupráce s třiadvacetiletým fotbalovým záložníkem informoval v úterý na klubovém webu.

Foto: Glyn Kirk, Reuters

Mladík Scott McTominay prodloužil v Manchesteru United smlouvu.

Článek

McTominay je odchovancem Rudých ďáblů. V prvním týmu debutoval v roce 2017 proti Arsenalu pod tehdejším koučem José Mourinhem. Celkově nastoupil za United k 75 utkáním, v nichž vstřelil šest gólů, přičemž hned čtyři z nich stihl v probíhajícím ročníku. Naposledy skóroval v derby proti Manchesteru City, které zkraje března v rámci Premier League ovládla parta trenéra Ole-Gunnara Solskjaera 2:0.

„I když rozumím, že všichni teď řeší úplně jiné věci, jsem šťastný, že jsem podepsal novou smlouvu a můžu hrát roli v budoucnosti tohoto týmu," uvedl McTominay, kterého zahrnul chválou i kouč Solskjaer.

„Je důležitou součástí naší zálohy. Přináší do hry odhodlání, houževnatost a dovednosti. Víme, že jeho schopnosti budou v příštích letech pro tým důležité," připomněl 47letý Nor, jehož svěřenci drží v Premier League pátou příčku s pětibodovým mankem na čtvrtou Chelsea.

Reklama

Související témata: