Hlavní obsah

Sedmnáctiletý Macheda opět rozhodl o vítězství Manchesteru United

LONDÝN/PRAHA

Fotbalistům Manchesteru United podruhé za sebou zařídil v anglické lize vítězství italský mladíček Federico Macheda. Díky jeho gólu obhájci titulu zvítězili na hřišti Sunderlandu 2:1 a vedou tabulku o bod před druhým Liverpoolem, který v sobotu deklasoval Blackburn 4:0. Manchester má navíc zápas k dobru. Naplno bodovala i třetí Chelsea, která doma porazila Bolton 4:3. Arsenal vyhrál 4:1 ve Wiganu.

Článek

Sedmnáctiletý Macheda dal vítěznou branku minutu po příchodu na hřiště. Zopakoval si tak svůj úspěšný debut z minulého kola proti Aston Ville. Hosty poslal do vedení v 19. minutě Scholes, ale v 55. minutě vyrovnal Jones. O dvacet minut později vystřídal Macheda bulharského kanonýra Berbatova a už za minutu tečoval Carrickovu střelu do domácí branky.

Liverpool jasným vítězstvím na zaplněném Anfield Road zároveň uctil památku 96 obětí tragédie na stadionu Hillsborough, od které uplyne ve středu rovných 20 let. Zápas začal minutou ticha a bývalý liverpoolský obránce Stephen Warnock, jenž nyní hraje za Blackburn, položil před slavnou tribunu The Kop smuteční věnec.

Po úvodním hvizdu však šla veškerá pieta stranou. Liverpool, který si ve středu porážkou 1:3 s Chelsea zkomplikoval boj o postup do semifinále Ligy mistrů, šel do vedení už v páté minutě zásluhou Torrese. Španělský kanonýr se do poločasu trefil ještě jednou a vylepšil svou letošní bilanci v lize na jedenáct branek. Nejdříve Torres z úhlu obstřelil brankáře Robinsona a druhý gól dal po standardní situaci přesnou hlavičkou. V samém závěru ještě vylepšili skóre Liverpoolu tvrdou ranou dánský stoper Agger a střídající francouzský útočník N'Gog.

Chelsea se bála o výsledek

Chelsea sice nad Boltonem vedla v 63. minutě už o čtyři branky, ale nakonec se v závěru musela bát o výsledek. Na dvě branky Drogby, první ligovou trefu Ballacka v sezoně a proměněnou penaltu Lamparda hosté odpověděli třemi zásahy během osmi minut. Zkoprněná obrana "Blues" v čele s brankářem Petrem Čechem jen sledovala stíhací jízdu dvanáctého týmu tabulky. Tři body ale nakonec zůstaly na Stamford Bridge a Chelsea je dál v boji o titul.

Arsenal sice ve Wiganu prohrával po trefě Mida ze 17. minuty, ale zápas v druhé polovině dokonale otočil. Nejdříve vyrovnal Walcott a vzápětí ho napodobil střídající obránce Silvestre. V úplném závěru ještě přidali dvě branky Aršavin a Song.

Anglie, 32. kolo:
Liverpool - Blackburn 4:0 (5. a 33. Torres, 84. Agger, 90. N'Gog), Chelsea - Bolton 4:3 (48. a 63. Drogba, 40. Ballack, 60. Lampard z pen. - 70. O´Brien, 74. Basham, 78. Taylor), Middlesbrough - Hull 3:1 (3. Tuncay, 29. Bates, 90. King - 9. Manucho), Portsmouth - West Bromwich 2:2 (33. Kaboul, 64. Kranjčar - 48. Greening, 62. Brunt), Sunderland - Manchester United 1:2 (55. Jones - 19. Scholes, 76. Macheda), Tottenham - West Ham United 1:0 (65. Pavljučenko), Wigan - Arsenal 1:4 (17. Mido - 61. Walcott, 71. Silvestre, 90. Aršavin, 90.+2 Song), Stoke - Newcastle 1:1 (33. Faye - 81. Carroll).

Reklama

Související témata: