Hlavní obsah

Arsenalu budou proti Liverpoolu chybět i Adebayor s Van Persiem

LONDÝN

Trenér fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger má před úterním ligovým zápasem s Liverpoolem problémy se sestavou. Nově na seznam zraněných hráčů totiž přibyli útočníci Robin Van Persie a Emmanuel Adebayor. Mimo hru jsou navíc i brankářská jednička Manuel Almunia a obránci Gael Clichy, William Galas a Johan Djourou.

Článek

Van Persie si ze sobotního prohraného semifinále Anglického poháru s Chelsea odnesl poraněné tříslo, Adebayor zas natažený stehenní sval. U obou by však mělo jít o krátkodobou záležitost. "Oba mají lehčí problémy, proto je necháme odpočívat. Nechceme riskovat zhoršení situace," vysvětlil Wenger na oficiálních stránkách klubu.

Wenger tak pravděpodobně dá příležitost dánskému střelci Nicklasi Bendtnerovi a alespoň na lavičce by mohl být připraven chorvatský ostrostřelec Eduardo, který je již zdravotně v pořádku po nedávných svalových problémech.

Velkou absenci v sestavě však bude mít i Liverpool, jelikož u kapitána Stevena Gerrarda přetrvávají potíže s tříslem.

"Kanonýři" si chtějí v duelu s Liverpoolem pojistit čtvrtou příčku zaručující start v Lize mistrů, Liverpool naopak potřebuje vítězství v boji o svůj první titul za posledních 19 let.

Reklama