Hlavní obsah

Manchester opět vede Premier League, Chelsea jen remizovala s Evertonem

LONDÝN/MANCHESTER

Fotbalisté Manchesteru United porazili v dohrávce 27. kola Premier League Portsmouth 2:0. Před domácími fanoušky se trefili na začátku zápasu Wayne Rooney a na konci střídající Carrick. V dohrávce 33. kola zlikvidoval brankář Chelsea Petr Čech několik vyložených příležitostí Evertonu a zařídil remízu 0:0. Pro Blues je však pouhý bod ztrátou, na vedoucí Manchester ztrácejí již šest bodů.

Článek

Chelsea na domácím trávníku přivítala v generálce finále FA Cupu Everton. Právě tyto dva týmy se na konci května střetnou o prestižní trofej. Londýňané, kteří stále ještě věří v možnost zisku ligového titulu, byli aktivnějším týmem od začátku zápasu. Na svých kopačkách drželi míč častěji, do šancí je ale hostující obrana příliš nepouštěla.

Everton podnikající rychlé protiútoky byl mnohem nebezpečnější, Petr Čech v brance Blues musel být neustále v pozoru. Nejnebezpečnějším hráčem svěřenců Davida Moyese byl útočník Jo. Jeho hlavičku na začátku zápasu Čech vyrazil, reprezentační brankář byl úspěšný i v osmé minutě, v níž se brazilský útočník řítil na gólmana Chelsea.

Čecha vystrašily i příležitosti Cahilla

Favorit se i nadále trápil. Ve 34. minutě navíc mohl opět děkovat Čechovi. Aktivní Jo našel uvnitř pokutového území Cahilla, jehož pohotovou ránu opět Čech zlikvidoval. Australan se mohl mezi střelce zapsat i na začátku druhé půle, hlavičkou reprezentačního brankáře však opět nepřekonal.

Efektivnější aktivitu předvedli domácí až v závěrečných dvaceti minutách zápasu. Brankář Evertonu Tim Howard se poprvé v utkání zapotil až při střele stopera Terryho z veliké dálky. Americký gólman ale míč pohotově vyrazil. Vítězně vyšel i ze souboje proti střele Kaloua.

V nastaveném čase zatrnulo všem příznivcům Chelsea, když Čech vyběhl proti brejku Jo, odhlavičkoval míč, ale Brazilec narazil do Čechovy hlavy. Reprezentační brankář se však brzy oklepal a o minutu později přihlížel největší šanci svého týmu, Drogba však po pohotové střele orazítkoval pouze břevno. Chelsea pouze remizovala s Evertonem 0:0 a na vedoucí Manchester ztrácí již šest bodů.

Manchester je opět ve vedení

Ve druhé středeční dohrávce přivítal na Old Trafford Manchester fotbalisty Portsmouthu. V domácím dresu vyběhl k již svému 600. zápasu kariéry veterán Paul Scholes.

Manchester byl vyřazen v semifinále FA Cupu po penaltovém rozstřelu právě soupeřem Chelsea Evertonem. Domácí fanoušci však na smolný zápas velice brzy zapomněli. Už v deváté minutě totiž Giggsovu přihrávku využil Wayne Rooney.

Jistotu zisku tří bodů vystřelil pro Rudé ďábly v 82. minutě střídající Carrick. Manchester si vítězství pohlídal a po výhře 2:0 opět odskočil druhému Liverpoolu v čele ligové tabulky na rozdíl tří bodů. Obhájce trofeje má navíc odehrán o jeden zápas méně než jeho sokové.

Anglická fotbalová liga:
27. kolo: Manchester United - Portsmouth 2:0 (9. Rooney, 82. Carrick),
33. kolo: Chelsea - Everton 0:0.

Reklama

Související témata: