Hlavní obsah

Dvě nuly, chycená penalta a Čech je opět hrdinou Chelsea

LONDÝN/PRAHA

Ještě nedávno zatracovaný, po čtyřgólovém přídělu od Liverpoolu dokonce upozorňovaný koučem Hiddinkem na špatné výkony. Nyní však opět hrdinou. Petr Čech má za sebou sérii tří vydařených zápasů. Své výkony korunovala reprezentační jednička v sobotním utkání 34. kola Premier League, v němž zneškodnila penaltu Nobleho z West Hamu a Chelsea vyhrála 1:0.

Článek

Blues byli v utkání aktivnějším týmem, gólovou radost zažili v 55. minutě, v níž se prosadil Salomon Kalou. Dvacet minut před koncem zápasu ale střelec jediné branky fauloval v pokutovém území a sudí zapískal a ukázal na penaltový puntík. Míč si postavil Noble, jehož dobře umístěnou ránu ale dokázal Čech vyrazit.

„Na míč jsem dosáhnul konečky prstů a podařilo se mi ho vyškrábnout. Při penaltě jsem čekal do poslední chvíle a pak jsem zvolil (ze svého pohledu) levou stranu,“ popsal situaci na svých oficiálních stránkách český gólman. „Kdy jsem naposledy v lize chytil pokutový kop? Bylo to hned v mé první sezóně v Premier League a bylo to proti Blackburnu,“ vzpomněl Čech na důležitý zákrok. Díky němu se podařilo českému reprezentantovi prodloužit sérii ligové neprůstřelnosti.

Čech předvedl neskutečný zákrok, zářil Hiddink

Svým sobotním zákrokem jen potvrdil slova, která z ostrovů na jeho adresu v poslední době přicházela. Čechova forma roste. Z toho má před semifinálovým duelem Ligy mistrů proti Barceloně radost kouč Guus Hiddink. „Čech byl v několika minulých týdnech hodně kritizován, ale své problémy má již za sebou a při penaltě předvedl neskutečný zákrok,“ vysekl poklonu na stránkách ESPN reprezentačnímu brankáři nizozemský trenér.

Druhým hrdinou Blues byl útočník z Pobřeží slonoviny Kalou. Fanoušky londýnského klub nejdříve rozradostnil, když vstřelil úvodní branku zápasu, následně však fauloval v pokutovém území. „Takový je fotbal,“ vyprávěl na oficiálních stránkách klubu Kalou. „Po vstřeleném gólu jsem soupeři daroval penaltu. Věřil jsem Petru Čechovi, že by ji mohl chytit. Podle mě je jedním z nejlepších gólmanů na světě. Každý zápas to dokazuje a my věříme, že máme skvělého brankáře. Je jedním z nejlepších hráčů Chelsea, gólman, s nímž můžeme v zápasech vítězit,“ dodal.

O své dobré formě Čech ví dlouho

Šestadvacetiletý reprezentační brankář je rád, že je jeho nepříjemné období za ním. „Někdy odehrajete čtyřicet zápasů v dobré formě a pak máte dvě špatná utkání. To se může stát. Ale pro mě to nebylo nijak dramatické. Pracoval jsem tvrdě a věděl, že chytám dobře. Jen se to neprojevovalo v zápasech. Pak jsme se ale probojovali do finále FA Cupu a mně se podařilo udržet čisté konto proti Evertonu a od té doby jsem opět šťastný,“ bilancoval na oficiálních stránkách klubu český gólman.

Chelsea již pravděpodobně ztratila možnost na zisk titulu v Premier League, když čtyři kola před koncem ztrácí na vedoucí Manchester United šest bodů a lídr má navíc jeden zápas k dobru. Svěřenci Guuse Hiddinka jsou však v boji o zisk FA Cupu, o který se utkají ve finále s Evertonem. Získat mohou také triumf v Lize mistrů, v semifinále Blues čeká Barcelona.

Brankáři:
Petr Čech - Stejně jako s Evertonem, také v utkání na West Hamu svůj tým podržel. Chytil Nobleovu penaltu a Chelsea vyhrála 1:0.
Jaroslav Drobný - Chytal výborně a také díky němu Hertha znovu útočí na bundesligový titul. Na půdě Hoffenheimu vyhrála 1:0.
Martin Vaniak - Slavia hraje s Mladou Boleslaví v pondělí.
Obránci:
Zdeněk Grygera - Hrál celý zápas, jenže Juventus v Reggině vybouchl. Proti poslednímu týmu tabulky musel být rád za remízu 2:2...
Marek Jankulovski - Seděl pouze na lavičce a AC Milán bez něj porazil Palermo 3:0.
Michal Kadlec - Měl stopku a Leverkusen doma prohrál s Karlsruhe 0:1.
Zdeněk Pospěch - Kvůli lehčímu zranění už druhý týden nehrál, jeho FC Kodaň vyhrál na hřišti Horsens 2:0.
David Rozehnal - Kouzlo jeho návratu do základní sestavy poprvé nezafungovalo. Lazio Řím doma podlehlo Bergamu 0:1.
Marek Suchý - Slavia hraje s Mladou Boleslaví v pondělí.
Záložníci:
David Jarolím - Prožil blbý týden. Nejdřív byl vyloučen v poháru, o víkendu pak Hamburk prohrál v Dortmundu 0:2. Kapitán se ukázal jen žlutou kartou.
Jaroslav Plašil - Hrál dobře, připravoval šance. Pamplona drží po remíze 0:0 ve Valladolidu naděje na záchranu.
Jan Polák - Hrál celý zápas a Anderlecht se po klidné výhře 4:0 nad Denderem drží v čele belgické ligy.
Libor Sionko - Po dvou zápasech nenastoupil v základní sestavě. Na hřiště přišel na závěrečnou půlhodinu, FC Kodaň vyhrál nad Horsens 2:0.
Radek Šírl - Po zranění ze Slovinska stále není k dispozici, Petrohrad porazil Chimki 4:2.
Útočníci:
Roman Bednář - Je zraněný, West Bromwich porazil Sunderland 3:0.
David Lafata - Jablonec dostal v Teplicích třígólový příděl, kouč Komňacký mluvil o nejhorším jarním výkonu a kritizoval i neškodné útočníky.
Tomáš Necid - Stále v základní sestavě, hrál do 57. minuty. Měl několik nadějných záblesků, ale CSKA Moskva doma nečekaně podlehl Rostovu 1:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články