Hlavní obsah

Proč nemá Chelsea na Manchester? Příliš úzký kádr, míní kouč Hiddink

PRAHA

Zabránit fotbalistům Manchesteru United v zisku titulu v Premier League se hráčům londýnské Chelsea nepovedlo. Tým kolem Petra Čecha už ani neovlivní, jestli se Rudí ďáblové budou radovat z obhajoby triumfu i v Lize mistrů. Důvod? „Nestačí vám v týmu jen čtrnáct patnáct dobrých fotbalistů, kvalita musí být na všech místech,“ řekl kouč Guus Hiddink, jenž se po sezóně opět vrací k ruské reprezentaci.

Článek

Nizozemský kouč Hiddink vnímá, že narozdíl od svých konkurentů a hlavně Manchesteru United nemá Chelsea dostatečně široký kádr na to, aby mu mohla konkurovat. Tým ze západního Londýna podle něj nutně potřebuje rozšířit svou hráčskou základnu, aby se mohl i nadále pasovat za jednoho z velké čtyřky Premier League.

„Máme dobrý kádr a dobrou partu. Každý ale ví, že Chelsea musí bojovat ve třech soutěžích,“ připomněl Hiddink těžké boje v anglické nejvyšší soutěži, Lize mistrů i FA Cupu. „V týmu vám nestačí čtrnáct, patnáct nebo šestnáct hráčů. My potřebuje kvalitu na všech místech. To ovšem není otázka na mě, bude samozřejmě záležet na novém manažerovi a na vedení klubu,“ dodal zkušený Nizozemec.

Hiddink už nic neslibuje

Hiddink se po půlroční anabázi na Stamford Bridge vrací zpět k ruské reprezentaci, kde má stále platnou smlouvu. Připouští ovšem, že mu ostrovní fotbal bude hodně chybět, hlavně pak Chelsea, kde se začal cítit jako doma.

„Už jsem to říkal během působení ve Španělsku: Až tu skončím, chci dělat něco jiného. Možná něco ve fotbale, ale ne tak na výsluní, jako teď,“ řekl Hiddink. „Tento slib jsem nedokázal dodržet, a tak už nic slibovat nebudu. Bude mi to samozřejmě ale moc chybět,“ dodal.

Reklama

Související témata: