Hlavní obsah

Crystal Palace - Chelsea 2:3Důležitá výhra pro Chelsea, v tabulce už je třetí. Liškám zajistil bod Vardy

Praha

Fotbalisté Chelsea vyhráli v 34. kole anglické ligy v londýnském derby na půdě Crystalu Palace 3:2. Chelsea se posunula na třetí místo. Čtvrtý je Leicester, který večer remizoval na půdě Arsenalu 1:1. Watford zvládl záchranářský souboj s posledním Norwichem a zvítězil 2:1.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Fotbalisté Chelsea se radují z branky

Článek

Chelsea vedla už v 27. minutě po gólech Oliviera Girouda a Christiana Pulisice o dvě branky. Dvě asistence si připsal Brazilec Willian, který se poprvé v dresu "Blues" podílel na gólech ve čtyřech ligových zápasech v řadě.

Ve 34. minutě snížil výstavní ránou z dálky Wilfried Zaha. Po změně stran na chvíli uklidnil favorita střídající Tammy Abraham, vzápětí ale opět snížil Christian Benteke. Na víc už se ale domácí nevzmohli a po čtvrté prohře za sebou zůstali na 14. příčce.

Watford slaví důležitou výhru

Watford otočil důležitý záchranářský duel proti poslednímu Norwichi, vítězství 2:1 mu zařídil parádními nůžkami a první trefou od srpna 2018 Danny Welbeck.

Watford má v neúplné tabulce náskok čtyř bodů na sestupové pásmo, naopak Norwich se s desetibodovou ztrátou může zachránit už jen teoreticky.

Čtvrté místo zajišťující start ve skupinové fázi drží Leicester, jenž bral v úterý večer bod za remízu 1:1 na hřišti Arsenalu. Kanonýry poslal do vedení bombarďák Aubameyang, chvíli před koncem však vyrovnal Vardy na konečných 1:1.

Anglická fotbalová liga - 34. kolo:
Crystal Palace - Chelsea 2:3
Branky: 34. Zaha, 72. Benteke - 6. Giroud, 27. Pulisic, 71. Abraham
Watford - Norwich 2:1
Branky: 10. Dawson, 55. Welbeck - 4. Buendía
Arsenal - Leicester 1:1
Branky: 21. Aubameyang - 84, Vardy.

Reklama

Související témata: