Hlavní obsah

Souček válí, Moyes chválí. Sešívaní budou mít jackpot!

West Ham si důrazně řekl o záchranu a především díky českému esu, které se už na Ostrovech aklimatizovalo a získává si velký kredit. Nejen v malém tuzemském fotbalovém rybníčku už o vytáhlém záložníkovi vědí. V Anglii je dokonce přirovnáván k belgické star Marouanovi Fellainimu a skotský kouč Kladivářů se o něm také vyjadřuje v superlativech...

Foto: Adam Davy, Reuters

Radostné gesto Tomáše Součka, který právě dal druhý gól West Hamu proti Watfordu.

Článek
Fotogalerie

Souček skóroval ve veledůležitém zápase s Watfordem už v desáté minuté, kdy na zadní tyči krásně uklidil centr jiné zimní posily londýnského celku Jarroda Bowena. Klub z části Stratford měl na oba hráče v přestupovém období velké štěstí, jmenovaní totiž skvělě zapadli do celku a prakticky ihned se stali stěžejními postavami West Hamu.

Ale teď zpět k Součkovi. Jeho statistiky? Věřte nebo ne, ze sedmnácti hlavičkových soubojů jich v souboji s  Watfordem vyhrál hned 15! . "Tomáš nám dává strašně moc energie, která nám v lednu chyběla a to se ještě bude zlepšovat. Je to úžasný kluk, který na sobě chce stále pracovat," chválil středopolaře kouč David Moyes.

Dvě kola před koncem si už prakticky můžou Moyes a spol. oddychnout. O udržení nejvyšší soutěže by je mohlo připravit opravdu jen hodně neočekávaný souběh shod a náhod. Kladiváři  mají dvě kola před koncem sezony Premier League šestibodový náskok na sestupové pásmo a výrazně lepší skóre než osmnáctý Bournemouth i předposlední Aston Villa.

Skvělé individuální statistiky a vydařený konec sezony se hodí i českému mistrovi. Součkovo hostování vyšlo West Ham na 113 milionů korun, do kasy se Slavii díky klauzuli, která v případě záchrany Kladivářů mění hostování v přestup, nasype dalších 400 milionů korun. Tím by se Souček stal nejdražším fotbalistou z české ligy v historii. Jackpot, který se Součkem sešívaní vyhráli, navíc nemusí být konečný. Slavia má totiž slíbeny další miliony za případný přestup z West Hamu.

Foto: Justin Setterfield, Reuters

Tomáš Souček z West Hamu právě skóruje proti Watfordu.

Borec, který byl po uktání s Watfordem přirovnán novináři k belgické opoře Manuelu Fellainimu tak ukazuje, že se ani v Premier League neztratí a drží prapor českého fotbalu alespoň trochu nahoře...

Je Tomáš Souček v současné chvíli nejlepším českým fotbalistou?
Ano
94,1 %
Ne
5,9 %
Celkem hlasovalo 12526 čtenářů.

Reklama