Hlavní obsah

Šílená ostuda za čtyři a půl miliardy

Londýn/Praha

Nejdražší chyba na světě! Tu si bude mladý španělský brankář Raya vyčítat do konce života a možná se promění v jeho noční můru. Však také jeho Brentford stála čtyři a půl miliardy. Klub měl blízko k postupu do Premier League, stačilo zvládnout jeden zápas s Fulhamem. Jenže děsivá hrubka pomohla soupeři složit Brentford na lopatky. Sen o postupu do Premier League po 73 letech se po porážce 1:2 po prodloužení rozplynul. Bude ho stát ostudná chyba místo?

Foto: Mike Egerton, ČTK/AP

Brankář Brentfordu David Raya Martin se marně snaží zachytit míč por trestném kopu, který na jeho svatyni vyslal z dálky obránce Fulhamu Joe Bryan.

Článek
Fotogalerie

Fotbalový chrám ve Wembley viděl pořádnou bitvu, na góly se ovšem čekalo až do prodloužení. A první přišel nečekaně. Levý obránce Fulhamu Bryan se postavil k trestnému kopu z 35 metrů, do pokutového území se chystalo naběhnout stádo hráčů. Pak ale přišel šok. Místo centrovaného míče totiž poslal bek míč přímo na branku.

Gólman Raya, který počítal s centrem a byl tedy daleko branky, se marně snažil zastavit míč mířící do sítě. Na světě byl trapas jako Brno. Radost v podání svátečního střelce, který dal v této sezoně zatím jen jeden gól, a jeho spoluhráčů v barvách Fulhamu se mísila s bezmocí v táboře soupeře. Bryan radostně pelášil po trávníku, Raya zpytoval svědomí.

Bryan nakonec přidal ještě druhou trefu, tentokrát zblízka po narážečce a stal se hrdinou utkání. Klub se vrátil do štědře financované Premier League a může se těšit na čtyři a půl miliardy korun, které mu postup přinese (příjmy za televizní a komerční práva v nejvyšší anglické soutěži).

Reklama

Související témata: