Hlavní obsah

Anglie očekává londýnské derby, Rosického Arsenal přivítá Čechovu Chelsea

LONDÝN

Nejlepší obrana vedoucí Chelsea bude odolávat nejlepšímu útoku na Emirates Stadium, kde hraje místní Arsenal. Dva týmy velké čtyřky se střetnou ve 14. kole Premier League a na hřišti by se měli objevit i dva čeští reprezentanti. V brance hostů Petr Čech, v záloze Gunners Tomáš Rosický.

Foto: Gail Burton, ČTK/AP

Petr Čech v dresu Chelsea

Článek

Arsenal v minulém kole podlehl Sunderlandu 0:1 a bylo to poprvé po 21 zápasech, kdy se svěřencům Arsena Wengera nepodařilo vstřelit branku. S 36 zásahy představují nejofenzivnější mužstvo Premier League, v tabulce jim však patří třetí místo za druhým Manchesterem United a vedoucí Chelsea.

Útočná síla Kanonýrů však oslabila, když se zranil Robin van Persie. Na marodce má navíc francouzský trenér i další forvardy - Nicklase Bendtnera a Jacka Wilsherea. Wenger však i přesto věří v úspěch. „Myslím, že každý tým má své období, v němž prokáže svou pravou sílu. A také myslím, že takové období zažíváme my právě teď,“ řekl po oficiální web klubu Francouz. „Máme sílu a hodláme ji v neděli ukázat a porazit Chelsea,“ dodal odhodlaně.

Wenger: Bude to test, ale my jsme připraveni

„Bude to pro nás jeden z největších testů. Ale tohle je přesně to, co chceme - hrát proti dobrým týmům, hrát velké zápasy. A my jsme na duel s Chelsea připraveni. Jsme soustředění a sebevědomí. Domnívám se, že jsme dostatečně silní na to, abychom soupeře mohli porazit,“ pokračoval Wenger.

Na stadiónu Arsenalu se představí v dresu soupeře Nicolas Anelka, který za tým Gunners hrál v letech 1997-99. „S Nicolasem jsem byl vždy v kontaktu. Mám ho rád a vždy jsem věřil, že na Arsenal nikdy zcela nezanevřel. Věřím, že stále miluje náš klub,“ dodal Wenger.

Stejně jako útok Arsenalu, i v ofenzivních řadách Chelsea asi bude chybět největší ofenzivní hvězda. Didier Drogba má totiž problémy se žebrem a jeho start je nejistý.

Líbí se mi hra Arsenalu, svěřil se Ancelotti

„Je to velice důležité utkání, protože Arsenal je jedním z nejlepších týmů Anglie i Evropy. Líbí se mi jejich hra. Snaží se atakovat rozehrávku soupeře a vytvářet nepříjemné situace pro ostatní týmy,“ řekl na webu Chelsea kouč Blues Carlo Ancelotti.

Italský trenér očekává pohlednou podívanou. „Pro nás to bude velice dobrý test. Chceme na hřišti nechat to nejlepší a domnívám se, že to bude fantastický zápas, protože oba týmy se snaží hrát fotbal. Pro fanoušky to bude skvělá příležitost vidět kvalitní zápas,“ prohlásil.

Zápas považuje za podstatný, jeho důležitost však nepřeceňuje. „Není to rozhodující zápas celé sezóny pro Chelsea ani pro Arsenal. Je důležitý, jelikož oba týmy chtějí zvítězit, ale výsledek nerozhodne o titulu,“ vysvětlil Ancelotti.

Zatímco start Tomáše Rosického v základní sestavě jistý není, v brance Chelsea se určitě objeví Petr Čech. "Jsme na začátku série, která sice není tou úplně rozhodující v Premier League, ale každopádně hodně napoví o tom, jak letos liga dopadne. Bylo by ideální, kdybychom v ní pokračovali výhrou na Arsenalu, s vědomím, že v tom případě na nás soupeř bude ztrácet minimálně osm bodů," prohlásil Čech pro své oficiální stránky.

Šlágr 14. kola mezi Arsenalem a Chelsea se odehraje v neděli od 17 hodin. Přímým přenosem jej vysílá stanice Nova Sport.

Reklama

Související témata: