Hlavní obsah

Manchester United porazil Portsmouth 4:1 a přiblížil se Chelsea

LONDÝN

Fotbalisté Manchesteru United porazili ve 14. kole anglické ligy poslední Portsmouth na jeho hřišti 4:1 a přiblížili se vedoucí Chelsea na rozdíl dvou bodů. Vedoucí celek soutěže čeká nedělní londýnské derby s Arsenalem. Portmouthu nepomohl k bodům ani nový trenér Avram Grant, který vystřídal v týdnu Paula Harta.

Článek

Hlavní postavou zápasu byl manchesterský útočník Rooney, kterému pomohly k hattricku i dvě proměněné penalty. Poprvé se anglický reprezentant trefil ze značky pokutového kopu ve 25. minutě. Poločasovou remízu zařídil Portsmouthu rovněž z penalty Boateng. Úřadující mistr rozhodl o vítězství v druhém poločase. Jednou ze hry a jednou z penalty skóroval Rooney.

Na konečných 4:1 pro favorita upravil v samém závěru precizně zahraným přímým kopem Ryan Giggs. Pro velšského záložníka to byla jubilejní 100. trefa v Premier League, čímž si nadělil ideální dárek k nedělním šestatřicátým narozeninám.

Druhý manchesterský tým City doma remizoval s Hullem 1:1 a sedmou remízou za sebou vyrovnal rekord Premier League. Úvodní branku zápasu zařídil v nastaveném čase prvního poločasu křídelní záložník Wright-Phillips, jehož střelu tečoval do branky domácí hostující obránce. Hull vyrovnal osm minut před koncem zásluhou proměněné penalty záložníka Bullarda. Poprvé po tříměsíčním zranění kotníku se objevil v útoku City Brazilec Robinho, který odehrál 76 minut.

Tottenham nenavázal na své devítigólové vystoupení proti Wiganu z minulého kola a jen remizoval 1:1 na půdě Aston Villy. Skóre otevřel po deseti minutách domácí útočník Agbonlahor, který se zorientoval v závaru před brankou a i přes důrazné bránění se štěstím zakončil. Z převahy v druhém poločase vytěžili Spurs vyrovnávací branku v 77. minutě, kdy obránce Dawson trefil odražený míč do horního rohu branky.

Osm branek padlo v zápase, ve kterém porazil domácí West Ham United nováčka z Burnley 5:3. Londýnský tým vedl v 68. minutě už o pět branek, ale hosté v závěru zápas třemi zásahy zdramatizovali. Domácí Radoslav Kováč odehrál celý zápas a dostal žlutou kartu.

Anglická fotbalová liga - 14. kolo:
Blackburn - Stoke 0:0, Fulham - Bolton 1:1 (75. Duff - 35. Klasnič), Manchester City - Hull 1:1 (45+1. Wright-Phillips - 82. Bullard z pen.), Portsmouth - Manchester United 1:4 (32. Boateng z pen. - 25. z pen., 48. a 54. z pen. Rooney, 87. Giggs), West Ham United - Burnley 5:3 (18. Collison, 34. Stanislas, 43. C. Cole z pen, 51. Franco, 64. Jiménez z pen. - 68. a 74. Fletcher, 90.+3 Eagles), Wigan - Sunderland 1:0 (76. Rodallega), Aston Villa - Tottenham 1:1 (10. Agbonlahor - 77. Dawson).

Reklama

Související témata: