Hlavní obsah

Navrátilec Rosický pomohl k výhře Arsenalu, Manchester deklasoval Wigan

LONDÝN

Český záložník Tomáš Rosický se po zranění vrátil na fotbalové trávníky, když střídal ve středečním utkání 20. kola Premier League proti poslednímu Portsmouthu. Arsenal potvrdil roli favorita a na hřišti soupeře zvítězil 4:1. Tři body si připsali také fotbalisté Manchesteru United, kteří na domácím stadiónu deklasovali Wigan vysoko 5:0. Manchester je druhý s dvoubodovou ztrátou na vedoucích Chelsea, Arsenal je třetí o další dva body zpět. Kanonýři však mají zápas k dobru.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Fotbalista Tomáš Rosický z Arsenalu v souboji o míč.

Článek

Třetí Arsenal nastoupil na hřišti Portsmouthu, který trápí kromě sportovních také finanční potíže. V bráně posledního týmu tabulky nastoupil Asmir Begovič, který nahradil zraněného Davida Jamese. A už v 19. minutě musel vytasit těžký zákrok, když vyrazil střelu Diabyho z bezprostřední blízkosti.

Londýnskému týmu se podařilo otevřít skóre na začátku 28. minuty. Míč ze standardní situace napálil Eduardo do jednoho z hráčů ve zdi a balón zapadl přesně k tyči do brány. Kanonýři zvýšili své vedení ještě do konce první půle. A opět se do akce zapojil Chorvat Eduardo, který přiťukl míč Ramseymu, ten poslal míč na Nasriho, který rozesmutnil domácí fanoušky podruhé.

Arsenal pokračoval v útočné hře i ve druhé půli. Gólově dokázali hosté svou převahu vyjádřit v 69. minutě. Nedávno devatenáctiletý Aaron Ramsey se po samostatné akci odhodlal ke střele z hranice pokutového území a balón rozvlnil síť za Begovičem potřetí.

Rosický se mohl zapsat mezi střelce, ale minul

Osmnáct minut před koncem druhého poločasu se na trávník dostal také český záložník Tomáš Rosický, který se zranil na začátku prosince. Malý Mozart vystřídal dosavadního hrdinu zápasu Eduarda a od prvních minut se aktivně zapojoval do ofenzivních akcí svého týmu.

Arsenal inkasoval jedinou branku v utkání v 74. minutě, když se prosadil Nadir Belhadj. Rosický na sebe upozornil v 79. minutě, když tvrdě vypálil, ale branku minul. Už o dvě minuty později však jeho tým vedl opět o tři branky. Na centr Nasriho si naběhl Song, který hlavou vstřelil svůj první gól v sezóně.

Jasné vítězství si připsali také fotbalisté Manchesteru United, kteří před zraky svých diváků přivítal Wigan. Obhájci trofeje pro vítěze Premier League rozhodli o zisku tří bodů již ve druhé polovině úvodního dějství. V rozmezí mezi 28. a 45. minutou se gólově prosadili Rooney, Carrick a Rafael. Svěřenci Alexe Fergusona nakonec po dalších trefách Berbatova a Valencii deklasovali Wigan vysoko 5:0.

Premier League, 20. kolo:
Portsmouth - Arsenal 1:4 ((74. Belhadj - 28. Eduardo, 42. Nasri, 69. Ramsey, 81. Song), Manchester United - Wigan 5:0 (28. Rooney, 32. Carrick, 45. Rafael, 50. Berbatov, 75. Valencia).

Reklama

Související témata: