Hlavní obsah

Poprask v Anglii! Kluby z nižších soutěží odmítly pomoc ve výši miliardy a půl, proč?

Manchester

Anglická fotbalová liga (EFL), jež sdružuje druhou až čtvrtou nejvyšší soutěž, odmítla "záchranný balíček" ve výši 50 milionů liber (1,5 miliardy korun) od Premier League. Elitní soutěž ho nabídla ve středu jako pomoc v době koronavirové krize, nicméně pouze pro kluby třetí a čtvrté ligy.

Foto: Peter Byrne, Reuters

Fotbalisté Arsenalu se radují z postupu přes Liverpool

Článek

EFL se na dnešním jednání 72 členských klubů shodla na tom, že bude usilovat o dohodu, z níž by měly prospěch všechny týmy. "Vzhledem k potřebě jednoty naší členské základny jsme se výraznou většinou shodli, že jakýkoli záchranný balíček musí pokrývat požadavky všech 72 klubů, než o něm budeme uvažovat," uvedla EFL.

Nabízená částka od Premier Leagie měla klubům z nižších lig pomoci s ekonomickými potížemi, do nichž se dostaly kvůli chybějícím příjmům ze vstupného v době, kdy se kvůli koronavirové pandemii hrají zápasy bez diváků. EFL uvedla, že bude s Premier League i nadále jednat, ale o spíše dlouhodobějším řešení.

Šéf EFL Rick Parry byl veřejnou tváří reformního projektu "Big Picture" (celkový obraz) podporovaného Liverpoolem a Manchesterem United, který ve středu odmítly kluby Premier League. Parryho plán by přinesl EFL okamžitý příspěvek 250 milionů liber (7,55 miliardy korun), znamenal by však více moci a podílu ze zisku pro nejlepší týmy Premier League.

Proti návrhu byla Fotbalová asociace, britská vláda, fanouškovské skupiny, a nakonec i celá Premier League.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články