Hlavní obsah

Wenger po porážce Arsenalu: Na špatném hřišti se nedá hrát dobrý fotbal

MANCHESTER

Londýnský Arsenal podlehl v pondělním šlágru anglické fotbalové ligy Manchesteru United na jeho hřišti 0:1. Kouč Kanonýrů Arsene Wenger si hned po zápase postěžoval na špatný trávník. „Nasazení bylo dobré, ale hřiště na Old Trafford hrozné. Kvůli tomu dělaly oba týmy chyby,“ uvedl Wenger.

Foto: Darren Staples, Reuters

Zklamaný kouč Arsenalu Arséne Wenger

Článek

„Trávník uškodil dobrému fotbalu. Míč odskakoval, hráčům to klouzalo. Na takovém hřišti se nedá hrát dobrý fotbal,“ doplnil Wenger. Dodal ale, že soupeř hrál pozorně v defenzívě a k ničemu významnému Kanonýry nepustil. „Zkusili jsme všechno, abychom si vytvořili šance, nepovedlo se. United hráli vzadu výborně.“

Jediný gól zápasu vstřelil Pak Či-Song, druhý gól mohl přidat Wayne Rooney, ten ale trestuhodně zahodil pokutový kop. United to ale mrzet nemusí, vyšvihli se do čela tabulky o dva body před Arsenal. Manchester má navíc ještě zápas k dobru, v neděli se utká s Chelsea. Pokud svěřenci trenéra Alexe Fergusona opět zvítězí, utečou Chelsea na rozdíl šesti bodů.

„V neděli nás čeká velmi důležitý zápas. Šestnáct zápasů nás nikdo neporazil, musíme to zopakovat posedmnácté,“ konstatoval Ferguson.

To Wenger má horší spaní, jeho tým nevyhrál nad rivaly United či Chelsea už v jedenácti utkáních. „Nemůžeme z toho dělat nějaké velké závěry. Je to pro nás zklamání, ale v tuhle chvíli nikdo neví, jak to poznamená naše ambice na titul. Důležité je vrátit se na trávník v dobrém rozpoložení a předvést to hned v příštím utkání (v sobotu doma proti Stoke - pozn. red.),“ poznamenal francouzský trenér ve službách Arsenalu.

Reklama

Související témata: