Hlavní obsah

Po sparťanovi Kuckovi pošilhávají Sunderland a Blackburn

LONDÝN

Slovenského fotbalistu Juraje Kucku by rádi do svých řad přivedly dva celky z Premier League. O zájmu z Britských ostrovů se ohledně Kucky hovoří již delší dobu. Anglický Daily Mail ukázal ve svém článku na Sunderland a Blackburn.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Fotbalista Sparty Praha Juraj Kucka možná už v lednu změní dres.

Článek

Deník, který o Kuckovi hovoří jako o hvězdě mistrovství světa, píše o přestupní částce tří miliónů liber (88,5 miliónů korun). K podepsání kontraktu by prý mohlo dojít v lednu. A to i přesto, že má Kucka ve Spartě smlouvu na další rok. Otázkou však zůstává, zda se pražský celek nepokusí talentovaného Slováka ve svých řadách udržet. Úspěšným tažením Evropskou ligou si totiž vydělala prozatím 93 miliónů korun.

Pokud by přesto nakonec k přestupu došlo, favorizuje Daily Mail Sunderland. Kouč týmu ze Stadium of Light Steve Bruce třiadvacetiletého záložníka, který v dresu slovenského národního týmu přispěl na světovém šampionátu k vítězství nad Itálií, dlouho sledoval. Podobně jako Sam Allardyce z Blackburnu. „Big Sam“ však byl tento týden z Rovers propuštěn.

O Kucku mají podle spekulací zájem také týmy z italské Serie A. Hovořilo se o Parmě, Janovu, Laziu Řím a Palermu, které pomohl Kucka vyřadit v dresu Sparty z Evropské ligy.

Reklama

Související témata: