Hlavní obsah

Beckham se nevzdává snu o reprezentaci. Znovu chce hostovat v Evropě

LONDÝN

Anglický fotbalista David Beckham změnil názor a rád by během přestávky zámořské MLS opět hostoval v některém z evropských klubů. Pětatřicetiletý záložník Los Angeles Galaxy si tak chce udržet šanci na návrat do anglické reprezentace.

Foto: ČTK/AP

V minulých dvou zimách David Beckham hostoval v dresu AC Milán. Letos je jeho cílem jiný klub.

Článek

Beckham v předchozích dvou letech během zimní přestávky nastupoval za AC Milán, v březnu si však během hostování přetrhl Achillovu šlachu a šest měsíců nehrál. Ve stínu zranění prohlásil, že další hostování v Evropě už neplánuje, po uzdravení ale změnil názor.

"Do Milána už ale nepůjdu, protože bych se nemusel za tak krátkou dobu dostat do sestavy," citovala Beckhama agentura AP. "Ale určitě budu někde hrát, abych se udržel v kondici a měl šanci vrátit se do reprezentace. Snad něco najdu. Fotbal stále miluji a ještě několik let můžu kopat na nejvyšší úrovni," dodal.

O Beckhamovy služby nedávno projevil zájem Everton, záložník však prohlásil, že pokud se někdy vrátí do anglické ligy, tak pouze v dresu Manchesteru United, kde s velkým fotbalem začal. "Možná se jednou vrátím, ale budu se opakovat, když řeknu, že tomu tak bude jen v dresu Manchesteru United," prohlásil.

Beckham za Anglii naposledy nastoupil loni v říjnu. Celkem má na kontě 115 reprezentačních startů, což je rekord pro hráče z pole. Absolutním rekordmanem ostrovního týmu je brankář Peter Shilton se 125 zápasy.

Reklama

Související témata: