Hlavní obsah

Manchester United bude na prodej. Katařané mají MS a chtějí i slavný klub

MANCHESTER

Lídr anglické Premier League Manchester United bude na prodej. Americká rodina Glazerů se hodlá anglického velkoklubu zbavit. Dřívější spekulace oficiálně potvrdil i ředitel United Mike Edelson.

Foto: ČTK

Klub z Old Trafford bude na prodej.

Článek

„Není žádným tajemstvím, že rodina časem klub prodá,“ cituje ředitele Manchesteru United anglický list The Guardian. Informace o možném prodeji podpořil také fakt, že Glazerovi splatili 252 milionů liber z obřího dluhu 752 milionů liber, kterým klub zatížili.

Finanční experti z londýnské City jsou přesvědčeni, že tenhle krok značí to, že Glazerovi připravují klub na prodej. Podle Endelsona budou současní majitelé připraveni vyslechnout případné nabídky.

Nastalá situace tak otevírá dveře katarské královské rodině v čele s šejkem Hamadem bin Khalifou Al Thanim, která loni nabídla za klub z Old Trafford 1,5 miliardy liber. Podle časopisu Forbes však mají United hodnotu 1,8 miliard. Jmění královské rodiny se ale odhaduje na 45 miliard liber, nabízená částka tak zřejmě nemusí být konečná.

Podle britských médií by katarští aristokraté rádi získali po pořadatelství mistrovství světa také špičkový světový klub, aby získali globální vliv na nejpopulárnější sport planety. Nicméně Glazerovi, kteří United kupovali před pěti lety za 790 milionů liber, se domnívají, že cena klubu neustále poroste a s prodjem není třeba spěchat.

„Glazerovi klub určitě prodají, ale prodej bude dlouhodobou záležitostí,“ upřesnil Edelson. Nicméně fanoušci United averzi vůči americkým majitelům nijak neskrývají a zřejmě by nebyli proti, kdyby se floridské rodiny jednou provždy zbavili.

Reklama

Související témata: