Hlavní obsah

Jsi sobecké prase, vyčítají američtí fanoušci Beckhamovi

LONDÝN

Beckhamova touha vrátit se na hostování do Anglie po Novém roce sílí, nenávist fanoušků Los Angeles Galaxy, jejichž dres anglický fotbalový idol obléká, ovšem také. „Jsi sakra sobecké prase,“ rozlítili se na něho příznivci amerického klubu, když se za mořem proláklo, že Beckham intenzivně vyjednává s Tottenhamem.

Foto: Lucy Nicholson , Reuters

David Beckham by se rád vrátil z Los Angeles na hostování na ostrovy.

Článek

Hodně dlouho Beckham prohlašoval, že jinde než ve svém Manchesteru United by Premier League nehrál. Jenže sir Ferguson mu zasadil ránu. „Nikdy jsem nepodepsal smlouvu s tak starým hráčem. A nic na tom nemění, že by David přišel na Old Trafford jen na tři měsíce,“ vzal Beckhamovi, jemuž bude v květnu šestatřicet, veškeré iluze, že by se mohl do Manchesteru United vrátit.

Kouč Tottenhamu Harry Redknapp se však na Beckhamův věk nedívá a rád by ho angažoval. Podle některých anglických zdrojů se oba už několikrát sešli a po Novém roce nabraly jejich námluvy na obrátkách.

Trenér Tottenhamu Harry Redknappfoto: Reuters/Dylan Martinez

„Nejde mu vůbec o peníze, jak mu mnozí předhazují. Jeho největší motivací je dostat se během přestávky v americké MLS do formy, aby si znovu řekl o místo v reprezentačním týmu Anglie. Je přesvědčen, že na to má a jde mu o to, aby to trenérovi Capellovi dokázal,“ nechal se slyšet Redknapp po setkání s Beckhamem, jež proběhlo v londýnském čtvrti Knighsbridge.

Peníze ovšem mohou hrát v námluvách mezi Spurs, Beckhamem a Los Angeles Galaxy hodně podstatnou roli. Anglický fotbalový idol totiž pobírá za mořem 80 000 liber týdně a na Tottenhamu by bylo, aby tyto závazky převzal. A nic na tom nemění, že jeho americký zaměstnavatel se tváří k hostování v Tottenhamu odmítavě.

„Nebylo by to dobré ani pro klub, ani pro Davida,“ nechal se slyšet trenér L.A. Galaxy Bruce Arena. „Konečně se našel někdo, kdo má odvahu říci to Beckhamovi přímo. Má ke klubu závazky, takže nechť je dodrží. Vždyť tady během angažmá sehrál jen 55 zápasů. Myslí jen na sebe, je to sobecké prase,“ kvitují fanoušci názor trenéra.

Anglický fotbalista David Beckham si nechává dělat během volných dnů další tetování.foto: www.twitter.com

Beckham totiž v uplynulých dvou sezónách hostoval během zámořské přestávky v italském AC Milán. V roce 2009 se tam ovšem vážně zranil a šest měsíců marodil. Přetrhané Achillovky ho připravily nejen o podstatnou část sezóny, ale i o start na mistrovství světa 2010.

Spousta indicií a zákulisních informací ovšem nasvědčuje tomu, že Beckham nakonec prosadí svou a v lednovém přestupním termínu na ostrovy hostovat přijde. A nejspíše do Tottenhamu.

„Řekl, že se mu líbí způsob naší hry a že by si za Tottenham rád zahrál. Pomohl by nám, udělal by pro nás ještě hodně dobré práce. V zápasech i při tréninku. Pokud by měli mladí hráči možnost připravovat se s Davidem a sledovat všechno, co dělá on, bylo by to pro ně lepší než veškeré koučování a trenérské rady světa,“ myslí si Redknapp, podle něhož nestojí dohodě s Beckhamem nic v cestě.

„I číslo 23, které nosil v Realu Madrid i v Los Angeles, by dostal. U nás ho má náhradní gólman Cudicini a ten by neměl nic proti tomu, aby ho oblékl David,“ tvrdí kouč Spurs a přidává, že by Beckham nebyl v jeho týmu rozhodně do počtu. "Na pravé straně nikoho lepšího nemáme."

Reklama

Související témata: