Hlavní obsah

Džeko už absolvoval na ostrovech zdravotní testy. Dokonce na výbornou!

MANCHESTER

Rekordnímu přestupu letošní zimy nestojí zřejmě už vůbec nic v cestě. Bosenský útočník ve službách německého Wolfsburgu Edin Džeko ve středu absolvoval v Manchesteru první část lékařských testů. Dopadly na výbornou, takže jeho angažmá na ostrovech, kam odejde za 27 miliónů liber, tedy asi za 900 miliónů klorun, už prakticky nic nebrání. Čtvrteční druhá část prohlídky by měla být už jen formalitou.

Článek

Ze španělského Marbella, kde se německý Wolfsburg v těchto dnech připravuje na jarní pokračování bundesligy, odletěl Edin Džeko na ostrovy hned brzy ráno. V Manchesteru absolvoval první část lékařských testů a poté se měl sejít s koučem Manchesteru City Robertem Mancinim, na jehož svěřence čeká večer duel s Arsenalem.

„Samozřejmě lituji, že nás Edin opustí, protože bude Wolfsburgu moc a moc chybět,“ vyprovázel Džeka anglický kouč ve službách německého týmu Steve McClaren. „Pro City je to ovšem skvělý nákup. Společně s Carlosem Tévezem vytvoří velice silnou dvojici. Džeko bude na sobě muset hodně pracovat, ale jsem přesvědčen, že se v Premiér League prosadí. Je to velice dobrý útočník. Rychlý, silný, s výbornou technikou a s čichem na góly, které dovede dávat levou i pravou nohou, stejně jako hlavou,“ vychvaloval anglickým novinářům svého čtyřiadvacetiletého svěřence, který ve 111 bundesligových zápasech v barvách Wolfsburgu nastřílel 66 gólů.

Do Wolfsburgu přišel Džeko v roce 2007 z Teplic, předloni se zasloužil o mistrovský titul, loni se stal králem střelců. Smlouvu měl podepsanou do roku 2013, Manchesteru City by se měl upsat do roku 2014.

„Je to přesně typ útočníka, kterého City potřebuje, aby se stalo ještě silnější a mohlo myslet na titul. I proto je jeho cena tak vysoká,“ zdůvodňoval McClaren rekordní částku 27 miliónů liber, za kterou Džeko přestupuje.

Zároveň popřel informace, že by do Wolfsburgu měl místa Džeka přijít bývalý útočník Schalke Kevin Kuranyi, jenž působí v ruském Dinamu Moskva. „Jsou to jen a jen spekulace, vůbec s ním nejednáme,“ tvrdil McClaren.

Reklama