Hlavní obsah

Další jobovka pro Liverpool – Mourinho chce přetáhnout Gerrarda do Realu

LIVERPOOL

Anglický Liverpool je v hluboké krizi, kterou má zastavit příchod nového manažera Dalglishe, teď ovšem přišla na Anfield Road další Jobova zvěst. Kapitán mužstva Steven Gerrard by měl v létě odejít, protože se o něho začal vehementně zajímat Real Madrid. „Je typem fotbalisty, kterého do mužstva potřebuji, abychom pokročili v jeho výstavbě dál,“ nechal se slyšet portugalský trenér ve službách bílého baletu José Mourinho.

Foto: Phil Noble, Reuters

Kapitán fotbalistů Liverpoolu Steven Gerrard teď asi moc a moc přemýšlí nad další Mourinhovou nabídkou.

Článek

Mnohé signály ze zákulisí Realu nasvědčují, že vedení klubu v létě Mourinhovo přání splní. A kapitán únorového soupeře pražské Sparty v Evropské lize Steven Gerrard prý také nebude proti, i když až dosud představoval symbol klubové věrnosti.

„Už ztrácí trpělivost s problémy, jež neustále zaplavují náš klub. Je mu třicet a chce ve své fotbalové kariéře ještě něčeho dosáhnout. A cítí, že na Anfield Road to půjde těžko,“ citují angličtí novináři zdroj z klubového zákulisí.

Trenér Mourinho a třicetiletý kapitán anglické reprezentace Gerrard k sobě mají blízko už od dob, kdy portugalský kouč působil v Chelsea. Tehdy už byl dokonce přestup domluven, ale Gerrard si pár hodin před podpisem smlouvy transfer rozmyslel a zůstal v Liverpoolu. Pro fanoušky se stal symbolem klubové věrnosti, pro zklamaného Mourinha srdcařem, po němž teď o to víc touží.

Kapitán Liverpoolu Steve Gerrardfoto: Reuters/Juan Medina

O Gerrarda se vehementně zajímala řada evropských klubů i loni v létě, kdy Liverpool opouštěl trenér Benítez a na jeho místo přicházel Roy Hodgson, ale kapitán Reds zase odolal. „S Hodgsonem chci čelit nové výzvě, která před námi stojí,“ vysvětloval tehdy.

Hodgsonova mise ovšem skončila neslavně, Liverpool je jen čtyři body nad pásmem sestupu a Gerrard, jenž byl mimochodem v nedělním utkání FA Cupu s Manchesterem United vyloučen, má už všeho dost. Zvláště teď, kdy po něm znovu zatoužil Mourinho a nabídl mu nejen angažmá ve Španělsku, ale i příležitost konečně vyhrát nějakou velkou soutěž.

V penězích údajně problém není. Ani za Gerrarda, ani pro něho. Real Madrid je připraven Liverpoolu za jeho kapitána, který má na Anfield Road smlouvu do roku 2013, zaplatit dvacet miliónů liber, plat pro kapitána Reds, jenž si týdně přijde na 120 tisíc liber, problém také nepředstavuje.

„Stevenovi nejde o peníze. Chce skutečně ve fotbale ještě něčeho velkého dosáhnout,“ citují angličtí novináři svůj zdroj z vedení Liverpoolu.

A aby toho nebylo málo, na světlo světa vyplavaly i informace, že z Liverpoolu chce pryč i španělská dvojice Fernando Torres a Pepe Reina. „Poté, co odešel jejich krajan Benítez, jsou jednou nohou na odchodu. Proto je z Torrese uzlíček nervů, který je jen stínem velkého hráče. Není žádným tajemstvím, že by po Torresovi okamžitě sáhla Barcelona, Inter Milán nebo mnichovský Bayern.

Reklama

Související témata: