Hlavní obsah

Balotelli okřikl Mourinha. A v City chce vytvořit nejlepší útok světa

MANCHESTER

Kontroverzní útočník Manchesteru City Mario Balotelli se připojil ke kritickým hlasům na adresu chování a vystupování kouče Realu Madrid Josého Mourinha. Před týdnem například legendární Franz Becknebauer označil Mourinha za „neurvalého a nevychovaného". Podle Balotelliho by se měl kouč Realu naučit slušnému chování a respektu. Není žádným tajemstvím, že Mourinho měl s Balotellim při působení v Interu poměrně napjatý vztah.

Foto: Reuters

Mario Balotelli: Mancini je deset kilometrů před Mourinhem

Článek

„Mourinho je nejlepší kouč na světě, ale jako člověk se musí ještě naučit dobrému vychování a respektu,“ řekl Balotelli listu La Gazzetta dello Sport. Podle něj je trenér jeho Manchesteru City Roberto Mancini coby člověk „deset kilometrů před Mourinhem“.

Dvacetiletý útočník má v City smlouvu na pět let, na tři týdny je však kvůli opětovným problémům s kolenem mimo hru. Od té doby, co se na konci roku blýskl hattrickem proti Aston Ville, do žádného utkání nezasáhl. Naštěstí pro něho není nutná další operace, a tak se jeho návrat do fotbalu blíží.

Další operace není nutná

„Koleno mě pořád trápí, ale chrupavka je ok. Nepotřebuji další operaci. Za pár týdnů budu zase zpátky na hřišti,“ cituje seběvědomého fotbalistu deník Daily Mail. Balotelli už se nemůže dočkat, až si zahraje po boku posily za 800 miliónů korun Edina Džeka. Spolu s ním a Carlosem Tevezem by prý v City mohli vytvořit nejlepší útok na světě.

„Myslíte si, že útok Balotelli, Tevez, Džeko je slabý? Já tedy ne. Je na světě vůbec nějaký lepší? Pro mě ne, dokonce ani v Realu či Barceloně,“ pokračoval Balotelli.  Ani jemu se příliš nezdálo, že Zlatý míč nedávno získal Argentinec Messi: „Nemyslím si, že si to Leo zasloužil, cenu měl dostat Wesley Sneijder.“

I když si útočník tmavé pleti pochvaluje působení v City, velmi brzy by si prý rád splnil sen a zahrál si v dresu AC Milán. „Majitel AC Milán Silvio Berlusconi řekl, že Cassano je největší italský talent. Mýlí se, nebo mě prostě nezná. Já s Ibrahimovičem a Cassanem v AC? To se velmi brzy stane. Rok či dva ale zůstanu v City, kde jsem spokojený,“ dodal Balotelli.

Reklama

Související témata: