Hlavní obsah

Arsenal napravil výpadek. Po parádních gólech porazil Leeds a postupuje

LEEDS

Fotbalisté Arsenalu dál bojují o čtyři cenné trofeje, když ve středečním opakovaném utkání třetího kola Anglického poháru zvítězili na hřišti druholigového Leedsu 3:1. Svěřenci trenéra Arsena Wengera si tak napravili dojem po nečekané remíze 1:1 z prvního duelu na Emirates Stadium. Ve čtvrtém kole FA Cupu se mohou těšit na čtvrtiligový Huddersfield Town.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Arsenal si bez problémů poradil s Leedsem.

Článek

Fanoušci Leedsu po remíze z úvodního duelu cítili šanci na postup, jenže jejich nadšení pořádně zchladil už po pěti minutách hry Samir Nasri, který po ťukesu dostal míč za obranu od Šammacha a gólmana Schmeichela s klidem prostřelil.

Úvodní gól Arsenalu, v jehož sestavě chyběl nemocný Tomáš Rosický, vyplynul z tlaku, který hosté od úvodních sekund vyvinuli. Gólman Schmeichel se vzápětí po úvodní brance blýskl parádním zákrokem proti střele Šammacha, ale po půlhodině hry inkasoval podruhé.

Pravý obránce Sagna se vrátil po vypršení karetního trestu a hned se blýskl parádní dělovkou z šestnáctky, kterou domácí gólman jen tečoval do sítě své branky. Zdálo se, že výsledek utkání už je jen otázkou skóre, ale hned za tři minuty vrátil zápasu napětí Bradley Johnson, který trefil pravý růžek.

Arsenal měl i po změně stran více ze hry, ale při občasných výpadech Leedsu se musel mít na pozoru. Nejistotu ukončil až v poslední čtvrthodince po přesném pasu Bendtnera Nizozemec Robin Van Persie krátce poté, co vystřídal nevýrazného Aršavina. Arsenal si pak výhru v klidu pohlídal. Do utkání nenastoupil v základní sestavě kapitán hostů Cesc Fabregas, jehož paradoxně nahradil v sestavě Denilson, který se v tisku nechal slyšet, že jeho španělský spoluhráč není pro tým správným lídrem.

Opakovaný zápas 3. kola Anglického poháru fotbalistů:
Leeds (II.) - Arsenal 1:3
Branky: 37. Johnson - 5. Nasri, 35. Sagna, 76. Van Persie

Reklama

Související témata: