Hlavní obsah

Teď už půjdeme výš a výš, varuje Spartu liverpoolský Škrtel

LIVERPOOL

Mimo svoji tvrz v Anfield Road byli dlouho zcela neškodní. Fotbalisté Liverpoolu si venku připsali šest porážek za sebou a na hřišti soupeře naposledy vyhráli 30. října. Až v sobotu černou sérii utnuli. Hladké vítězství 3:0 na půdě Wolverhamptonu je navíc první výhrou pod novým koučem Kenny Dalglishem. Devětapadesátiletý trenér s přezdívkou Král Kenny se dočkal až na čtvrtý pokus.

Foto: Vadim Ghirda, ČTK/AP

Martin Škrtel v dresu Liverpoolu.

Článek

Ještě nemají vyhráno, jsou jen sedm bodů nad sestupovým propadlištěm. „Reds“ se však už přece jen posunuli do středu tabulky Premier League.

„Chtěli jsme navázat na výkon proti Evertonu, což se nám podařilo. Jsem rád, že jsme konečně udrželi i čisté konto. Je to první vítězství pod Dalglishem a pevně věřím, že takto budeme pokračovat i dále, že půjdeme v tabulce výš a výš,“ libuje si na svých stránkách slovenský stoper Martin Škrtel.

Jeho slova jsou varováním také pro fotbalisty Sparty, kteří se s Liverpoolem utkají v šestnáctifinále Evropské ligy (17. února na Letné a 24. února v odvetě venku). Dvakrát se trefil španělský mistr světa Fernando Torres, jeden gól připojil Portugalec Raul Meireles.

„Jsme rádi, že jsme konečně přetrhli šňůru smolných zápasů bez vítězství. Myslím, že jsme vyhráli zcela zaslouženě, vstřelili jsme tři pěkné góly a těšíme se z toho, že máme tři body,“ dodává Škrtel.

Kouč Kenny Dalglish se konečně dočkal... foto: Reuters/Russell Cheyne

Dalglish chválil Torrese i „zlatou kopačku“ Meirelese

Jeho kouč je ještě spokojenější. Konečně ukázal, že by mohl být spasitelem slavného týmu. „Hráčům patří za předvedený výkon velké uznání. Fungujeme jako jeden celek, protože v tomto klubu nejsou žádné partičky. Pokud budeme držet spolu, tak máme šanci,“ hodnotil Kenny Dalglish.

Nejlepší střelec jeho týmu Torres se  posunul již na devět gólů. „Kromě toho, že dal dva góly, tak nevypustil jediný souboj a po většinu času byl pro soupeře hrozbou. Byl opravdu skvělý. Ukázal nám, že dokáže pracovat pro tým a to nám velmi pomohlo,“ chválil kouč španělského kanonýra.

Důležitou postavou však byl také záložník Raul Meireles. Na první gól Torresovi nezištně přihrál a druhý dal parádním volejem sám. Do Liverpoolu přišel v létě z Porta a svůj první gól vstřelil před týdnem ve slavném Merseyside derby s Evertonem (2:2).

„Druhý zápas, druhý gól - Raul je na dobré cestě ke Zlaté kopačce,“ vtipkoval Dalglish. „Je to kvalitní hráč a musíme si uvědomit, že není jednoduché zvyknout si na nový tým a na novou soutěž. Problémy s kotníkem ho navíc na čas vyřadily ze hry. Podstatné je, že velmi tvrdě pracuje. A jsem spokojen nejen s tím, jaké výkony podává, ale také s tím, jak se k našemu klubu staví a s jakým odhodláním za nás bojuje,“ naznačil kouč, jak důležitý může Meireles pro „Reds“ být.

Reklama