Hlavní obsah

Zničený Drogba: Cítím se mizerně. Liverpool nám podrazil nohy

LONDÝN

Už se zdálo, že je Chelsea na dobré cestě ven z krize a bude moct opět nahánět vedoucí tým Premier League Manchester United, jenže nešťastná domácí porážka s Liverpoolem 0:1 vrátila vše do starých kolejí. Trápí se i kanonýr Didier Drogba, podle něj prohra s Liverpoolem jeho týmu „podrazila nohy“.

Foto: Andrew Winning, Reuters

Zklamaný útočník Chelsea Didier Drogba

Článek

„S takhle špatným obdobím se jen těžko sžívám. A nejsem jediný. Trpí celý tým, musíte si uvědomit, že v Chelsea prostě nejsme zvyklí prohrávat tolik zápasů. Carlo Ancelotti je s námi v posledních týdnech hodně nespokojený. Zranění, špatné výsledky a málo nastřílených gólů, to vše udělalo hodně mizernou atmosféru,“ vysvětlil britským novinářům Drogba.

Ani jemu se nedaří tak, jak bývalo u něho zvykem. I jeho provázely zdravotní problémy a zatím v dresu Chelsea nastřílel „jen“ deset gólů. „Moje výkony v této sezóně jsou poznamenány zraněními a také malárií, kterou jsem prodělal na konci minulého roku,“ pokračoval.

Mancheter United už budou těžko dohánět

Chelsea mohla využít zaváhání celků ze špičky tabulky. Jenže nestalo se a londýnský celek dál ztrácí na vedoucí Manchester United deset bodů.

„V Premier League jsme ale předchozí tři zápasy proti Blackburnu, Boltonu a Sunderlandu vyhráli. Už jsme začínali vidět světlo na konci tunelu. Porážka s Liverpoolem nám ale podrazila nohy a vážně poškodila naše šance na obhájení titulu. Dohánět Manchester United už pro nás bude hodně těžké,“ myslí si Drogba.

V nastalé mizérii ho alespoň těší fakt, že může vytvořit údernou útočnou dvojici s Fernandem Torresem. Posila za 50 miliónů liber však v utkání proti svému bývalému klubu zůstala za očekáváním.

„Fernando je ale mimořádně talentovaný hráč, který bude pro náš tým velmi důležitý. Ten zápas pro něj byl emočně hodně vypjatý. Jeho příchod každopádně znamená, že máme teď v útoku velkou konkurenci, což může Chelsea jenom prospět,“ dodal útočník.

Reklama

Související témata: