Hlavní obsah

Arsenal ostudu nepřipustil. Rosický pomohl ke dvěma gólům, pak musel střídat

Fotbalisté Arsenalu nepřipustili v opakovaném utkání osmifinále Anglického poháru na Emirates Stadium žádné překvapení a po výhře 5:0 nad třetiligovým Leytonem Orient postoupili do čtvrtfinále. Hattrickem se blýskl dánský útočník Nicklas Bendtner. Dva góly pomohl vypracovat i kapitán české reprezentace Tomáš Rosický, který však musel být ve druhé půli ošetřován a následně střídán.

Foto: Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Čtvrtfinále si zahraje i Manchester City, který doma porazil Aston Villu 3:0. City i Arsenal tak mohou dál živit naději na ukončení čekání na cennou trofej.

Ještě v neděli byli svěřenci Arsena Wengera ve hře o zisk čtyř trofejí v této sezóně. Jenže po prohře ve finále Ligového poháru s Birminghamem jednu z možností neproměnili. Jedni z viníků překvapivé porážky Arsenalu, stoper  Koscielny a brankář Szczesny, tentokrát do zápasu nezasáhli. Důvěru naopak dostal stejně jako v neděli kapitán české reprezentace Tomáš Rosický, který také v sedmé minutě vypracoval první gól Marvána Šammacha.

Pak začal úřadovat dánský forvard Nicklas Bendtner, který během dvaatřiceti minut nasázel hattrick, který zkompletoval z pokutového kopu. U jeho druhého gólu rovněž asistoval Rosický, který však musel být po kolizi ze začátku druhé půle ošetřován a následně střídán. Kanonádu Arsenalu dokončil čtvrt hodiny před koncem Gael Clichy. Arsenal se tak v poháru nyní může těšit na čtvrtfinálový souboj s Manchesterem United.

Svůj sen o zisku trofeje v novodobé éře dál sní i Manchester City, který si v aktraktivním duelu doma poradil s Aston Villou. Skóre otevřel hned v úvodu Touré, dvacet minut po něm se parádně trefil Balotelli a na 3:0  pečetil David Silva. City se o postup do semifinále utkají s Readingem.

Utkání osmifinále Anglického poháru fotbalistů:
Manchester City - Aston Villa 3:0, Arsenal - Leyton Orient (III.) 5:0.

Reklama

Související témata: