Hlavní obsah

VIDEO: Chelsea stahuje manko, Ancelotti však myšlenky na obhajobu titulu odmítá

LONDÝN/ PRAHA

Chelsea sice dohrávaný zápas 29. kola Premier League na půdě Blackpoolu zvádla a 3:1 v něm vyhrála, její trenér Carlo Ancelotti se přesto dál odmítá bavit o obhajobě titulu. „Jsme pořád příliš daleko, Manechester je nám hodně vzdálený,“ tvrdil italský trenér do kamer Sky Sports, i když jeho tým ztrácí na lídra soutěže po pondělku devět bodů a mu navíc zápas k dobru.

Článek

Nebyl to pro jeho Blues na Bloomfield Road ani trochu snadný zápas, ale zvládli ho. „To proto, že jsme se vrátili k našemu fotbalu. Že máme zase sílu, prokazujeme vůli a charakter,“ chválil Ancelotti své svěřence. „Snadné to ovšem nebylo, protože hodinu šlo o vyrovnaný zápas, v němž se mohlo stát všechno. Až pokutový kop definitivně rozhodl,“ glosoval italský kouč devadesát minut, jež oživily naděje Chelsea na obhajobu titulu. Inkasovaný gól v samém závěru ho však z lavičku přece jen zvedl. „Hráli jsme v posledních minutách až příliš uvolněně, což se nesmí opakovat. Musíme si počínat koncentrovaně až do samého konce.“

Český gólman Petr Čech, který se blýskl několika dobrým zásahy a zákrokem při střele Evatta především, na rozdíl od Ancelottiho pořád věří. Někteří jeho spoluhráči se už také přidávají. Jen Ancelotti stále opakuje, že titul je navzdory ubývajícímu bodovému manku pořád daleko.

Carlo Ancelotti, trenér londýnské Chleseafoto: ČTK/AP

„Opravdu na tom trvám, pořád jsme první příčce hodně vzdálení,“ řekl i po výhře na Blackpoolu, zároveň ale naznačil, že mnohé může naznačit příští kolo. V něm totiž jeho Chelsea hostí na Stamford Bridge dosud třetí Manchester City, jenž se vehementně snaží udržet mezi první čtyřkou a účastí v příštím ročníku Ligy mistrů potvrdit oprávněnost horentních nákupů, které stály stovky miliónů.

„I kdybychom v tomto utkání pokračovali v dosavadním trendu a na třetí místo se dostali, Manchester a Arsenal jsou pořád hodně před námi,“ drží se Ancelotti raději pořád při zemi.

Brankář Chelsea Petr Čech při zákrokufoto: ČTK/Jaroslav Podhorský

„Jenže my pak hrajeme 1. května na Old Trafford druhý zápas s Manchesterem v rychlém sledu a na něm bude záležet. Když ho vyhrajeme, umažeme další tři body z dosavadního manka. A nikde ní psáno, že se Manchester ze dvou porážek po sobě tak rychle otřese. My si něco podobného prožívali na konci loňského roku,“ vlévá víru sobě, spoluhráčům i fanouškům Chelsea Petr Čech.

Měl by k němu dopomoci španělský útočník Torres, jenž se po přestupu z Liverpoolu nemůže stále střelecky chytit, ale kterého Ancelotti přesto po pondělním vystoupení chválil. „Jsem s ním velice spokojený, pracoval tvrdě po celých devadesát minut, usilovně vypomáhal i v defenzívě. I ty góly nakonec přijdou,“ kvitoval výkon posily koupené za padesát miliónů liber, kterou tentokrát postavil do útoku společně s Drogbou.

Reklama

Související témata: