Hlavní obsah

VIDEO: Arsenal končí i v FA Cupu, nestačil na Manchester United

LONDÝN

Černá série fotbalistů Arsenalu pokračuje. Po porážce ve finále Carling Cupu a vypadnutí z Ligy mistrů, kde svěřenci Arséna Wengera nestačili na koncertující Barcelonu, Arsenal končí i v FA Cupu. Nad síly Kanonýrů byli domácí hráči Manchesteru United, kteří zvítězili po brankách Fabia a Rooneyho 2:0.

Foto: Darren Staples, Reuters

Zklamaní fotbalisté Arsenalu

Článek

Ačkoliv se hrálo na Old Trafford, kouč Manchesteru sir Alex Ferguson poslal na hřiště poměrně defenzivní sestavu. V té hostující se neobjevil Tomáš Rosický, který začal zápas na lavičce. V úvodních minutách se o rozruch starali hlavně Fabio s Rafaelem. V 15. minutě nacentroval Fabio míč z levé strany, na hranici malého vápna si zaběhl Rafael, ale z ideální pozice mířil nad.

Ochozy se poprvé radovaly ve 28. minutě. Rooney vyslal do brejku Hernandeze, jehož střelu reflexivním zákrokem dokázal zlikvidovat Almunia. Španělský gólman však míč vyrazil pouze pod nohy nabíhajícího Fabia, který otevřel skóre zápasu.

Svěřenci Arséna Wengera se snažili kontrovat. Van Persieho střela ale skončila těsně vedle. A Nasriho pokus lapil u bližší tyče Van der Sar.

Rooney se prosadil hlavou

Krátce po začátku druhé půle se Rudí ďáblové radovali podruhé. Z bezprostřední blízkosti se hlavou prosadil Rooney.

Trenér Gunner Arséne Wenger se rozhodl posílit ofenzivu. Na hřiště vběhli Ramsey, Šamach a v 71. minutě také Rosický. Český záložník na sebe upozornil v 78. minutě, když tvrdě vypálil na nizozemského gólmana ve službách United. Van der Sar však byl na místě a balón vyrazil.

Arsenal musel zápas dohrávat o deseti. Při obranném zákroku se totiž zranil Djourou. Rosický se do další velké šance dostal v nastavení, zcela sám před brankářem však míč netrefil a ten jen prolétl okolo něj. Londýňanům se i proto zápas zdramatizovat nepodařilo a vypadli z další soutěže. Do semifinále postoupil Manchester United.

V úvodním sobotním utkání zvítězil Bolton nad Birminghamem 3:2 a jako první si zajistil postup do semifinále nejstarší klubové soutěže světa.

FA Cup, čtvrtfinále:
Birmingham - Bolton 2:3 (38. Jerome, 80. Phillips - 21. Elmander, 66. K. Davies z pen., 90. I Čong-jong), Manchester United - Arsenal 2:0 (28. Fabio, 49. Rooney).

Reklama

Související témata: