Hlavní obsah

VIDEO: Proutník Terry si řekl o kapitánskou pásku, Čech si pochvaloval další nulu

LONDÝN

Zvláštní zápas. Víc než na odvetu s Kodaní byli fanoušci Chelsea zvědaví na trenéra anglické reprezentace Fabia Capella, který se v jejich chrámu na Stamford Bridge objevil jen proto, aby sledoval Johna Terryho a rozhodl, zda mu v nastávajícím kvalifikačním duelu s Walesem vrátí kapitánskou pásku Albionu. I proto se při Terryho kontaktu s míčem často z ochozů ozývalo: „Anglický kapitán!“

Foto: Eddie Keogh , Reuters

Kapitán Chelsea John Terry utěšuje Ashleyho Colea. Možná i proto, že kapitánskou pásku Albionu bude nosit zase on.

Článek

Výkonem v osmifinálové odvetě John Terry kouče anglického národního týmu určitě přesvědčil. „Podal tradičně velice dobrý výkon,“ glosoval účinkování třicetiletého Terryho v duelu s FC Kodaň Capellův krajan na lavičce Chelsea Carlo Ancelotti.

Milostný románek bude odpuštěn

Trenér reprezentace Albionu to ostatně viděl na vlastní oči, skandování publika, že jen Terry je tím pravým kapitánem Anglie, vnímal také. Teď je na něm, zda mu vrátí kapitánskou pásku, kterou mu sebral loni v únoru, kdy prasknul jeho milostný románek s letitou přítelkyní jeho někdejšího spoluhráče Wayna Bridge. Ten jak známo se dokonce vzdal reprezentace, aby se s Terrym nemusel v národním mužstvu potkávat.

John Terry (vpravo) zřejmě zase navlékne kapitánskou pásku anglické fotbalové reprezentace. Fabio Capello (vlevo) se na něho přišel podívat při odvetě s Kodaní.foto: Reuters/Eddie Keogh

Zřejmě to příští sobotu v duelu s Walesem udělá. A v dalších zápasech také, i když při po odchodu ze Stamford Bridge zarytě mlčel. Rozhodně by totiž nechtěl, aby samotní hráči nevěděli, kdo je jejich kapitánem. Rio Ferdinand, jehož vybral jako Terryho nástupce, je totiž často zraněný, takže v poslední přípravě proti Dánsku si pásku postupně oblékli Frank Lampard, Garet Barry a Ashley Cole.

Čech: N´Doy mě trefou do tyče překvapil

Stejně jako mohl být Fabio Capello spokojen s hrou Terryho, kvitoval i trenér české reprezentace Michal Bílek vystoupení brankáře Petra Čecha, jenž i v odvetě s Kodaní udržel čisté konto. Pravdou ovšem je, že práci vůbec neměl a při jediné nebezpečné situaci se jen díval, jak střela N´Doye z trestného kopu rezonuje o tyč.

„Když jsem viděl, jak byl natočený na levou stranu a rozbíhá se, myslel jsem, že to bude dávat přes zeď. Proto jsem šel na tu stranu. Ale on na poslední chvíli nohu nějak zakroutil a dal to na opačnou stranu. Překvapilo mě to. Myslel jsem si, že je nemožné, aby to ještě stočil jinam. Ale naštěstí trefil tyčku,“ popisuje na svých webových stránkách inkriminovanou situaci Petr Čech a poznamenává, že odveta byla jen formalitou.

Petr Čech si pochvaloval, že udržel čisté konto.foto: Fotobanka Profimedia

Chelsea scházelo jediné - dát gól a vyhrát. Šancí přitom měla spoustu, na bránu Dánů vyslala 25 střel, sedmkrát mířila mezi tyče, ale ani Drogba, Žirkov či střídající Torres brankáře Wilanda nepřekonali.

Soupeře pro čtvrtfinále si nevybírá

„Gól by přinesl uklidnění, takhle soupeř mohl pořád hrát o co nejlepší výsledek, kterým pro něj bezbranková remíza na Chelsea určitě byla. Je škoda, že jsme aspoň jednu z šancí neproměnili, klidně to mohlo skončit i 4:0,“ přiznal Čech. „Já si pohlídal všechny míče, co šly vzduchem do vápna, snad jsem si odvedl svoje. Těší mě čisté konto i to, že jsme zápas relativně kontrolovali od začátku do konce.“

Samozřejmě že Čech, stejně jako spoluhráči, trenéři i celá generalita Chelsea čeká na páteční los, který rozhodne o čtvrtfinálových dvojicích. „Žádné speciální přání nemám, protože v téhle fázi si už člověk nevybere. Zastávám filozofii, že když chcete Ligu mistrů vyhrát, musíte být lepší, než všichni ostatní,“ nechal se slyšet Čech, pro něhož je Champions League poslední trofejí, která v jeho sbírce úspěchů chybí.

Ancelotti se chce vyhnout Barceloně

A pro Chelsea letos vlastně poslední šancí vyhrát alespoň nějakou trofej. I proto trenér Ancelotti prohlásil: „Chtěl bych se ve čtvrtfinále vyhnout Barceloně, protože je určitě nejlepším týmem světa.“

Samozřejmě že hraje na čas a je přesvědčen, že výkony jeho celku půjdou ještě víc nahoru. „Proti Kodani jsme hráli dobře, připravili si spoustu šancí, takže na bezbrankové remíze může mrzet snad jen to, že jsme se nerozhodným výsledkem připravili o ještě lepší bodový koeficient. Máme dost silný tým na to, aby vyhrával, ale pokud chceme Ligou mistrů postupovat dál, musíme rozhodně zlepšit zakončení,“ připomněl Ancelotti.

Reklama

Související témata: