Hlavní obsah

Proti Spartě dostal červenou. Chelsea za Pastoreho nabízí miliardu a čtvrt

PRAHA

Přestupové období v profesionálním fotbale je v Evropě v plném proudu a ve vzduchu opět visí miliardové částky. Ve hře je znovu bohatá londýnská Chelsea, která projevila eminentní zájem o argentinského záložníka Palerma Javiera Pastoreho, které ho si klub cení na 45 miliónů liber, tedy zhruba 1,25 miliardy korun. Zprávu potvrdil prezident Palerma Maurizio Zamperini.

Foto: ČTK/AP

Argentinec Javier Pastore (vlevo) v barvách Palerma v utkání v Cagliari.

Článek

Klub ze Stamford Bridge pozoruje šikovného středopolaře už řadu měsíců. V Anglii se ale spekulovalo o tom, že prioritu má v Blues nákup Luky Modriče z Tottenhamu. Alespoň tomu tak bylo před příchodem nového kouče Andre Villasem-Boasem.

“Pastore je fenomenální hráč, zajímají se o něj tři až čtyři kluby,” prozradil Zamperini. "Jsem obchodník a neztrácím klid. Ale je jasné, že kluby, které Pastoreho chtějí, musejí být ekonomicky hodně silné,” pokračoval.

“Chelsea je jedním z těch, kteří mají zájem, musíme ale počkat, jak se rozhodne nový trenér Villas-Boas. To samé platí o Juventusu, který má však o něco menší zájem než Angličané. Neapol se rovněž ozvala. Přál bych si, aby Pastore zůstal v Itálii, ale nevypadá to tak,” dodal prezident.

Čeští fanoušci měli možnost dvaadvacetiletého zázračného Argentice vidět i na živo v zápasech Evropské ligy proti pražské Spartě. Nebezpečný záložník ale obranu dirigovanou Tomášem Řepkou nepokořil. Navíc v nastavení odvetného zápasu v Palermu si vykoledoval červenou kartu. Sparta nakonec vybojovala kýženou remízu 2:2 a už v předposledním zápase skupiny si vybojovala postup do vyřazovací části soutěže právě na úkor italského cleku.

Reklama

Související témata: