Hlavní obsah

City má kádr za miliardy, přesto si Mancini stěžuje: Nemám dost hráčů

Famózní start sezóny v Premier League se fotbalistům Manchesteru City lehce zadrhl. V neděli jen remizovali s Fulhamem 2:2 a dovolili tak městským rivalům z United, aby se osamostatnili na čele tabulky. Kouč Roberto Mancini po bodové ztrátě přiznal, že je frustrovaný, protože prý nemá kvůli zraněním dost hráčů do zálohy.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Nemám dost hráčů do zálohy, stěžuje si kouč Manchesteru City Roberto Mancini.

Článek

Manchester City přitom nainvestoval za poslední tři roky do nových hráčů přes 300 miliónů liber (necelých devět miliard korun), jenom čtyři útočníci přišli na 115 miliónů liber. Jenže když se zranil James Milner a Nigel de Jong, nemá prý italský kouč dostatečný výběr fotbalistů pro střed zálohy.

Přitom v neděli hrál na jejich místech Yaya Touré, jenž pobírá 200 tisíc liber týdně a anglický reprezentant Gareth Barry. Přesto si Mancini stěžoval: „Nemám dost hráčů pro střed pole. Mám jen dva záložníky, protože James Milner a Nigel De Jong jsou zranění. Můžu teď vlastně jen měnit stopery nebo útočníky.“

"Cítím to jako porážku"

V neděli však na Craven Cottage všechno směřovalo k další výhře City. Sergio Agüero zařídil vedení 2:0, jenže Bobby Zamora a Danny Murphy dokázali srovnat na konečných 2:2.

„Potom, co jsme vedli 2:0, to teď cítím jako porážku. Může to být ale pro nás lekce. Když hře dominujete po šedesát minut a dáte jen dva góly, je to problém. Jsem zklamaný, dostali jsme dva hloupé góly a postrádali jsme zabijáckou kvalitu,“ povzdechl si Mancini.

„Kterému týmu se podaří, aby přijel do Fulhamu a měl 70procentní držení míče,“ položil si kouč otázku. „Jenže podobný problém jsme měli už doma proti Wiganu. V první půli jsme měli patnáct šancí a dali jsme jenom jeden gól,“ pokračoval kouč.

I tak ale může být se začátkem sezóny Mancini spokojený. Nečekané remízy v Lize mistrů proti Neapoli a s Fulhamem v Premier League jsou zatím jen drobné vady na kráse na jinak parádním entrée.

Reklama

Související témata: