Hlavní obsah

Fňukání Van der Vaarta bylo dost. Začni makat pro tým, čertí se kouč Tottenhamu

LONDÝN

Už toho bylo dost, řekl si kouč fotbalistů Tottenhamu Harry Redknapp, jemuž pomalu dochází trpělivost s hvězdou týmu Rafaelem van der Vaartem. Věčně nespokojeného Nizozemce se rozhodl veřejně pokárat i přes média. Reagoval tak na další stížnosti svého svěřence po nedělní výhře nad Arsenalem 2:1, při níž Van der Vaart otevřel skóre zápasu.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Van der Vaart není spokojený se svojí pozicí v Tottenhamu.

Článek

Po utkání si však stěžoval, že nehraje na své pozici a že byl předčasně střídán. „Ano, zdá se, že je to opravdu problém. Rafa není schopen běhat zpátky a nahánět útočící obránce soupeře. Proti silnějším týmům to zkrátka problém je,“ postěžoval si Redknapp deníku The Sun.

Kouč v neděli stáhl Nizozemce, jenž dal těsně před přestávkou úvodní gól zápasu, ze hry už v 63. minutě. Krátce poté, co Ramsey srovnal na 1:1.

„Pro Rafu je nejlepší místo ve středu zálohy hned za útočníkem. Jenže na stejném místě hraje Jermain Defoe a Jermain je momentálně velmi, velmi dobrý. Takže se zdá, že musím udělat nějaké rozhodnutí, nebo ne? Řekl bych, že je to teď mezi Rafou a Jermainem o tom, kdo bude v týmu,“ pokračoval kouč Tottenhamu.

Udělal obrovskou chybu

Redknapp už si s hráčem za 8 miliónů liber užil své. Nizozemec si stěžuje, že jen zřídka dohraje celý zápas. Kouč to zdůvodnil tím, že Van der Vaarta sráží problémy se stehenním svalem, které údajně způsobuje slabost ve svalu.

Trenér Tottenhamu Harry Redknapp to nemá s hvězdným Nizozemcem vůbec lehké.foto: Reuters/Juan Medina

To Van der Vaarta pořádně nadzvedlo: „Udělal obrovskou chybu, když zveřejnil moje poslední zranění. Jsem přesvědčený, že mám na to hrát celých devadesát minut. Dokážu hrát svoji hru podle svých nejlepších schopností.“

Naposledy odehrál osmadvacetiletý fotbalista celý zápas na konci srpna při porážce 0:3 na Manchesteru United. „Rafa je vynikající fotbalista, má skvělé schopnosti. Jenže když hrajete za tým a chce se po vás, abyste odvedl nějakou práci, měl byste to prostě udělat,“ pokáral hvězdu Redknapp.

Pro něj není Van der Vaart rozhodně jediným nespokojeným mužem v týmu. Hodně rozladěný je i ruský útočník Roman Pavljučenko. Devětadvacetiletý fotbalista si v této sezóně Premier League zahrál pouhých šestnáct minut. Svoje další setrvání na White Hart Lane tak hodně zvažuje.

„V Tottenhamu nemám moc herní praxe, přestože se cítím v dobré formě. Musím tak uvažovat o tom, že bych klub opustil. Tottenham miluju. Klub je pro mě něco jako druhá rodina. Pokud se ale nic nezmění, rád bych kývl na nějakou nabídku na hostování. Hlavně někam, kde bych pravidelně hrál.

Reklama

Související témata: