Hlavní obsah

Manchester United odměnil Hernándeze lepší smlouvou na pět let

Mexický útočník Javier Hernández podepsal s Manchesterem United novou vylepšenou smlouvu na pět let. Anglický mistr fotbalistu ocenil za výborné výkony v jeho premiérové sezóně na Old Trafford, v níž dal třiadvacetiletý hráč v 45 zápasech 20 gólů, i když často jen střídal.

Foto: Darren Staples, Reuters

Útočník Manchesteru United Javier Hernández podepsal v anglickém klubu výhodnější smlouvu.

Článek

Podle britského listu The Sun je nová smlouva pro útočníka přezdívaného Chicharito (Hrášek) také reakcí na zájem Realu Madrid, který prý chtěl mexického reprezentanta koupit za 30 milionů liber (848 milionů korun). Díky vylepšeným podmínkám si Hernández týdně vydělá 75.000 liber (dva miliony korun) místo dosavadních 25.000.

"O číslech nebudu mluvit, ale je to pětiletý kontrakt se stálým platem a bonusem podle výsledků týmu v jednotlivých soutěžích," řekl hráčův agent Eduardo Hernández. "Javier neměl špatný plat ani předtím, ale byla to jeho první smlouva a nedalo se to srovnat s Waynem Rooneym nebo Nanim. Teď můžu říct, že jsou všichni spokojeni," dodal zástupce fotbalisty, který přišel do Manchesteru loni z Guadalajary.

Reklama

Související témata: