Hlavní obsah

Pro mě to byla zdrcující zpráva, svěřuje se Šmicer po smrti Houlliera

Ve věku 73 let zemřel slavný fotbalový trenér Gérard Houllier. Skonal krátce po operaci srdce. V letech 1998 až 2004 vedl v Liverpoolu i české trio Vladimír Šmicer, Patrik Berger, Milan Baroš. S prvními dvěma vyhrál v roce 2001 Pohár UEFA a další čtyři trofeje, včetně FA Cupu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Šmicer na archivním snímku

Článek

Ve sbírce má i tři francouzské tituly, jeden s Paris St. Germain a dva s Lyonem, k nimž přidal i Francouzský pohár. V letech 1992/93 vedl francouzskou reprezentaci. Na MS 1998 se pak jako asistent Aimé Jacqueta podílel na titulu Francouzů na mistrovství světa.

„Pro mne to byla zdrcující zpráva. Zažil jsem s ním krásnou sezonu s pěti trofejemi. Byl to výborný trenér, psycholog a skvělý chlap, který nezkazil žádnou legraci. On měl ale problémy se srdíčkem už na lavičce Liverpoolu. Vzpomínám si, že v poločase utkání s Leedsem ho odvezli do nemocnice," vzpomínal Vladimír Šmicer.

Houllier kvůli srdci musel v roce 2011 předčasně ukončit trenérskou kariéru v době, kdy trénoval Aston Villu.

Smrt oblíbeného kouče zasáhla i další hráče Liverpoolu. „Tato zpráva mě absolutně zničila. Ještě minulý měsíc plánovali jeho návštěvu Liverpoolu. Toho muže jsem hrozně miloval, změnil mě jako člověka i jako hráče," tweetoval bývalý záložník Jamie Carragher.

„Zlomilo mi srdce, když jsem se dozvěděl o odchodu svého někdejšího trenéra Gérarda Houlliera. Skvělý kouč a dobrosrdečný muž," napsal držitel Zlatého míče 2001, útočník Michael Owen.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: