Hlavní obsah

Hrajeme jako Barcelona a Real Madrid, myslí si kouč Manchesteru City

Donedávna se prezentovali především masivními nákupy hvězd a jejich skandály, nyní se ale mohou fotbalisté Manchesteru City chlubit i skvělými výsledky. Momentálně vládnou anglické Premier League a rádi by se blýskli i v Lize mistrů, kde zatím ve své premiérové sezóně tolik nezáří.

Foto: Toby Melville, Reuters

Radující se trenér Manchesteru City Roberto Mancini

Článek

Skvělou formu z anglické ligy budou muset City předvést i v utkání Champions League v Neapoli, aby posíli své šance na setrvání v nejprestižnější evropské soutěži až do jarních bojů.

„Sezónu jsme začali skvěle, dodalo nám to sebevědomí, které je pro tým moc důležité. Sice si nemyslím, že jsme lepší než Barcelona nebo Real Madrid, ale jsme tak na jejich úrovni,“ řekl italským novinářům trenér City Roberto Mancini.

Nicméně jeho tým má nyní před sebou několik náročných týdnů, které dost možná rozhodnou o úspěchu či neúspěchu celé sezóny. „Víme, že sezóna je ještě dlouhá. Hrajeme teď skoro každé tři dny zápas. Prosinec a leden bude naprosto klíčový. Vyhrávat v tomto období bude opravdu důležité,“ uvědomuje si Mancini.

Téveze neprodá levně

„Doufám však, že budeme pokračovat stále ve stejném duchu. Mám z hráčů velkou radost. Hrajeme dobře a dokázali jsme se o dost zlepšit. Hráči i tým jsou teď velmi silní. Je důležité, že si uvědomujeme, že dokážeme dávat góly a vyhrávat zápasy,“ pokračoval kouč.

Možná velmi brzo se také vyřeší kauza problémového Argentince Carlose Téveze, který v zimním přestupovém období nejspíš klub opustí. Tévez upadl v nemilost poté, co odmítl nastoupit do utkání Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov coby střídající hráč. Nedávno také odletěl do rodné Argentiny, kde zůstal bez svolení od klubu.

O kontroverzního fotbalistu projevily zájem především kluby z italské Serie A jako Juvetus, Inter či AC Milán. Mancini navíc doufá, že na sedmadvacetiletém forvardovi ještě utrží pěknou sumu.

„Tévez je hodně silný hráč, bez ohledu na to, co se stalo. Skvělí hráči mají svoji cenu, a ta se pohybuje hodně vysoko,“ připomněl kouč v rozhovoru pro italskou televizi Rai Due.

Reklama

Související témata: