Hlavní obsah

Škrtel zvládl liverpoolskou angličtinu a na Dalglishe nedá dopustit

Řadili se k velké čtyřce Premier League a s velkou nelibostí své pozice vyklidili. Fotbalisté Liverpoolu však na podzim dávají rázně najevo, že se chtějí do anglické špičky vrátit. Minulý víkend vyhráli na hřišti Chelsea a teď si v neděli na Anfieldu troufají i na vedoucí Manchester City. Slovenský reprezentant Martin Škrtel potvrzuje, že Liverpool má stále velké ambice.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Martin Škrtel v barvách Liverpoolu (vpravo) hlídá Fernanda Torrese, hvězdu Chelsea.

Článek

Důrazný slovenský stoper se stal nedílnou součástí sestavy Liverpoolu. Je také vděčnou reklamní tváří, a tak nedávno v Bratislavě na slovenský a český trh uvedl novou kopačku Nike, Total 90 Laser III. Vybíráme některé otázky, na které Martin Škrtel v rámci této akce odpověděl.

Výrobce vám na kopačku vyšívá požadované jméno. Jaké upřednostňujete?

Může to být jméno nebo číslo. Dával jsem si tam MS37, ale po narození syna to asi přehodnotíme a dám si tam jeho jméno. Matteo.

Jak jste si zvykl na život v Anglii?

Největší změnou je, že jsme přišli o soukromí. Lidé nás tady poznávají a jsme sledováni na každém kroku.

Jak na ostrovech fungujete s přítelkyní a teď už i s malým synkem?

Zcela běžně jako každá jiná rodinka. Já mám tréninky a zápasy. Barborka zase své záliby, ke kterým nyní přibyla péče o malého Mattea. Když mám volno, snažíme se trávit ho co nejvíce společně.

I samotní Angličané si dělají legraci z liverpoolské angličtiny. Jak jste se s ní vypořádal vy?

Je to určitě náročnější angličtina než jinde. Některá slovíčka vyslovují úplně jinak než v ostatních částech Anglie. Ze začátku to bylo pro nás velmi obtížné, ale už jsme si na to zvykli.

Martin Škrtel je také žádanou reklamní tváří.foto: Nike

V minulé sezóně jste byl nejvytíženějším hráčem Liverpoolu a odehrál všechny zápasy v Premier League. Jaký je to pocit, když se vám dostává tolik důvěry v takovém velkoklubu, jako je Liverpool?

Určitě mě to těší, protože se to podařilo jen mně a Bainesovi z Evertonu. Podstatné samozřejmě bylo, že se mi celou sezónu vyhýbala zranění, což je v životě fotbalisty velmi důležité.

Zpíváte při domácích zápasech hymnu klubu You‘ll Never Walk Alone?

Ne, nezpívám.

Jaký byl váš nejhezčí zápas v dresu Reds?

Asi ten, když jsem byl kapitánem v utkání proti Utrechtu.

V dnešní době už k fotbalistům jaksi patří také tetování. Vy jich také pár máte – čím pro vás jsou?

Jsou součástí mého života, mám jich na sobě několik a samozřejmě, že každé má pro mě svůj význam. Zaznamenává část mého života.

Má Matteo kromě místa ve vašem srdci už i místo na vašem těle?

Určitě ano!

Jaké ambice má v této sezóně Liverpool?

Velké – a věřím, že se nám je podaří naplnit.

Jak si rozumíte s koučem Kennym Dalglishem?

Vycházím s ním velmi dobře. Je to otevřený člověk, vždy dobře naladěný a s každým z mužstva má dobrý vztah. Vůči hráčům je tolerantní a vstřícný.

Reklama

Související témata: