Hlavní obsah

Čech vychytal třetí nulu v sezóně, Manchester United doma jen remizoval

MANCHESTER

Fotbalisté Manchesteru United si dál komplikují cestu za obhajobou mistrovského titulu. Ve 13. kole Premier League totiž jen remizovali na Old Trafford s Newcastlem 1:1 a pokud by jejich městský konkurent dokázal v neděli vyhrát v Liverpoolu, ztráceli by Fergusonovi svěřenci na první příčku už sedm bodů. Londýnská Chelsea porazila Wolverhampton 3:0 a reprezentační brankář Petr Čech vychytal třetí nulu v sezóně.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Fotbalisté Newcastlu brankář Tim Krul (vlevo) a Sol Campbell se radují z remízy.

Článek

Manchesteru v jejich domácím chrámu nahrávalo všechno... Čtyři minuty po přestávce šel do vedení hodně šťastnou trefou Hernandeze, jemuž k vedoucímu gólu pomohla teč.

Pro Fergusonův celek to byl pokyn k mohutnému náporu, během něhož si připravil spoustu vyložených šancí. Bylo ale až neuvěřitelné, co dokázal třeba Ashley Young neproměnit... Nizozemský gólman Krul v bráně Newcastlu doslova čaroval a uváděl domácí fotbalisty do stavu zoufalství.

K ještě většímu je však přivedl sudí Dowd, který v 64. minutě nařídil po konzultaci s pomezním penaltu za zákrok Rio Ferdinanda na Hatema Ben Arfu. Hodně přísnou, nicméně Senegalec Demba Ba ji proměnil, vyrovnal a hosté pak už nerozhodný výsledek ubránili.

Krul chytil i nemožné, a i když v 79. minutě musel Argentinec Gutiérrez po druhé žluté ze hřiště, oslabený Newcastle bod uhájil. Hernández dal sice v nastaveném čase gól, ale ten nebyl pro ofsajd uznán.

Z dalších výsledků stojí za zmínku hladká výhra Chelsea nad Wolvehamptonem. Blues se tak fanouškům omluvili za nezdar v Lize mistrů ve středu v Leverkusenu. V bráně stál i tentokrát Petr Čech, jenž vychytal třetí nulu v sezóně.

Anglická fotbalová liga - 13. kolo:
Stoke - Blackburn 3:1 (28. Delap, 58. Whelan, 72. Crouch - 86. Rochina), Bolton - Everton 0:2 (49. Fellaini, 78. Vellios), Chelsea - Wolverhampton 3:0 (7. Terry, 29. Sturridge, 45. Mata), Manchester United - Newcastle 1:1 (49. Hernández - 64. Ba z pen.), Norwich - QPR 2:1 (14. R. Martin, 73. Holt - 59. Young), Sunderland - Wigan 1:2 (8. Larsson - 44. Gomez z pen., 90.+3 Di Santo), West Bromwich - Tottenham 1:3 (10. Mulumbu - 25. a 90.+3 Adebayor, 81. Defoe), Arsenal - Fulham 1:1 (82. Vermaelen - 65. vlastní Vermaelen).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články