Hlavní obsah

VIDEO: Hororový scénář, ulevil si po kolapsu s United kouč Fulhamu

FULHAM

Po dlouhé době byl sir Ferguson zase jednou dobře naladěný. Aby ne, když jeho Manchester United porazil v sedmnácté kole anglické fotbalové Premier League Fulham v jeho chrámu Craven Cottage vysoko 5:0, udržel si těsný odstup za městským rivalem Citizens a hlavně si vylepšil skóre. „V honbě za titulem se musíme snažit o vysoké výhry,“ kvitoval pětibrankovou kanonádu kouč obhájce ligového primátu.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Fotbalisté Fulhamu v domácím duelu s Manchesterem United doslova zkolabovali.

Článek

Ferguson byl ale spokojen nejen s vysokou výhrou, díky níž si jeho svěřenci notně vylepšili skóre, ale i s fotbalem, který jeho svěřenci v duelu s Fulhamem předváděli.

„Byl to opravdu jeden z našich nejlepších výkonů v sezóně. Hlavně v první půli jsme předváděli skvělý fotbal,“ liboval si kouč Manchesteru United v rozhovoru pro Sky Sports, jak bleskově jeho tým domácí celek rozebral. Vždyť už po necelé půlhodině vedl 2:0, a jakmile přidal veterán Giggs těsně před přestávkou třetí branku, bylo rozhodnuto definitivně.

„Rychlý gól Welbecka už po pěti minutách nám samozřejmě pomohl, takže jsme pokračovali v dobrém výkonu, který jsme předvedli v neděli proti Queens Park Rangers,“ dodával Ferguson, jenž se musel obejít bez Rio Ferdinanda a Valencii, kteří vypadli na poslední chvíli ze sestavy. A nezůstalo jen u těchto ztrát... Proti Fulhamu se nejprve zranil mladý Phil Jones, jemuž Dempsey přerazil lícní kost, jeho náhradník Asgley Young nedohrál utkání také, neboť po zákroku Nigerijce Etuhua musel rovněž odstoupit se zraněním. Léčení si u obou hráčů vyžádá několik týdnů.

Po zápase měl Ferguson slova chvály hlavně pro Rooneyho a střídajícího Berbatova, kteří v samotném závěru potupu Fulhamu stvrdili dalšími dvěma góly. „Od Wayna to byla skvělá trefa, od Berbatova důkaz, že se hraje až do konce,“ vyzdvihoval Rooneyho, jenž se žene za metou třístého ligového zápasu, na kterou může dosáhnout jeko vůbec nejmladší hráč v historii Premier League, stejně jako Berbatova, jenž dal padesátý gól na anglické ligové scéně.

Nizozemský kouč ve službách Fulhamu Martin Jol byl na rozdíl od Fergusona krajně rozčarovaný. „Osmkrát vystřelili na naši bránu a dali pět gólů, což je opravdu hororový scénář,“ kroutil nevěřícně hlavou, jak jeho celek zkolaboval. „Manchester má hodně kvalitní mužstvo, ale my mu všechno příliš usnadnili, neboť jsme nebyli patřičně agresivní. Teď se musíme rychle sebrat, protože už v pondělí hrajeme na Chelsea. Situace kolem nás je v tabulce hodně vyrovnaná a musíme zkusit zabodovat.“

Reklama

Související témata: