Hlavní obsah

Chelsea krouží kolem záložní řady West Hamu. Přijde Coufal o parťáka?

Londýn/Praha

Usilovali o něj už v létě. Nakonec by to mohlo klapnout v zimním přestupovém období. Zástupci Londýnské Chelsea podle britských médií usilují o defenzivního záložníka West Hamu Declana Riceho a rádi by anglického fotbalového reprezentanta v lednu přivítali do svých řad.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Kapitán West Hamu United Declan Rice je delší dobu na seznamu posil londýnské Chelsea. V minulosti přestup zhatila vysoká cena.

Článek

Chelsea v létě mohutně posilovala. Němečtí reprezentanti Kai Havertz i Timo Werner ale zůstávají daleko za očekáváním a svými výkony se zatím ani nepřibližují kvalitám, které předváděli v Leverkusenu, respektive v Lipsku.

Chtějí-li výsledkově strádající Blues pomýšlet na nejvyšší příčky Premier League, musejí hledat další řešení. Zvlášť, když prohráli tři z posledních pěti utkání. S blížícím se zimním přestupovým oknem se proto začíná na Ostrovech znovu spekulovat o přestupu kapitána Kladivářů. Vedení Chelsea je údajně ochotné znovu utrácet a rádo by přivedlo anglickým fotbalem ostřílenou hvězdu.

Pro jednadvacetiletého reprezentanta Albionu by to nebyl přesun do neznámého prostředí. V Chelsea totiž působil v mládežnických kategoriích. O jeho návratu na Stamford Bridge v minulosti ostrovní média spekulovala už několikrát.

Sám Rice je podle serveru Football London stěhování nakloněn. Cena za nejhodnotnějšího hráče Hammers by se podle portálu Transfermarkt měla nyní pohybovat kolem 55 milionů eur (1,4 miliardy korun).

Otázkou zůstává, kolik budou případně po Chelsea požadovat zástupci West Hamu. Právě výše odstupného měla být v minulosti hlavní překážkou londýnského přestupu. Kladiváři podle britských médií údajně cenu za své eso šroubovali až k 80 milionům liber (přibližně 2,3 miliardy korun).

Reklama

Související témata: