Hlavní obsah

Trápení německého kanonýra nemá konce. Proti Citizens se Werner málem zranil o rohový praporek

Londýn/Praha

V bundeslize byl za hvězdu, neboť dal v 34 zápasech 28 branek, v anglické Premier League se však německý útočník Timo Werner neskonale trápí. Londýnská Chelsea za něho zaplatila Lipsku 53 milionů liber, ale čtyřiadvacetiletý kanonýr nenaplňuje očekávání, které do něho trenér Frank Lampard a fanoušci Blues vkládali. Nedělní prestižní duel s Manchesterem City byl jen dalším dokladem trýzně, kterou Werner prožívá.

Foto: Andy Rain, Reuters

Kanonýr Timo Werner během utkání s Manchesterem City. Německý forvard se v dresu Chelsea střelecky trápí.

Článek

V Premier League přitom začal německý útočník solidně. Dal dva góly v zápase se Southamptonem, skóroval v duelu s Burnley, trefil se i v utkání proti Sheffieldu. Jenže to bylo 7. listopadu a od té doby ani jeden gól.

Ve dvanácti zápasech v řadě vyšel Werner naprázdno a jeho střelecké trápení pokračovalo i v nedělním domácím střetnutí proti Citizens.

Vrcholem byl jeho pokus rozehrát rohový kop, při němž se málem zranil o praporek. Pochopitelně se stal okamžitě terčem vtipů a sarkastických poznámek rozladěných příznivců Blues.

Ti jen těžko skousávali další prohru Chelsea. Už čtvrtou v posledních šesti zápasech, po níž se Blues propadli v tabulce na osmou příčku. Proto žádný div, že se na Ostrovech spekuluje, jak dlouho bude mít majitel klubu Roman Abramovič s Lampardem trpělivost a kolik porážek bude ještě potřeba, aby ho vyhodil.

Dokonce už se skloňuje jméno Thomase Tuchela vyhozeného před Vánoci z Paris SG, který by mohl na Stamford Bridge přijít, aby probudil nejen své krajany Wernera a Havertze koupeného v létě za 89 milionů liber, ale celý tým Chelsea.

Po utkání se Citizens a prohře 1:3 je Lampardova pozice o to víc nahnutá, že se hosté museli obejít hned bez pěti opor, které jsou vzhledem k šířící se koronavirové nákaze v jejich klubu v izolaci.

Foto: Andy Rain, Reuters

Fotbalista Manchesteru City Phil Foden střílí gól proti Chelsea.

Je mezi nimi Walker, brazilský legionář Gabriel Jesus a také jeho krajan, brankář Ederson. Mezi tyče tak musel Američan Zackary Steffen, který v Premier League debutoval. Moc nescházelo, aby se uvedl čistým kontem, protože inkasoval až ve třetí minutě nastavení.

Přitom v úvodu zápasu byl pořádně zmatený. Hned ve 4. minutě totiž chytil do rukou malou domů a daroval hráčům Chelsea standardní situaci z hodně nebezpečné vzdálenosti. Naštěstí pro něho se však domácí specialista na standardní situace Hakim Ziyech neprosadil.

Reklama

Související témata: