Hlavní obsah

Manchester Utd. - Sheffield Utd. 1:2Manchester United utrpěl šokující porážku. Chelsea při Tuchelově nevyhrála

Aktualizováno

Fotbalisté Manchesteru United ve 20. kole anglické ligy doma překvapivě podlehli poslednímu Sheffieldu 1:2 a zůstali na druhém místě o bod za městským rivalem City, který má zápas k dobru. Chelsea při debutu trenéra Thomase Tuchela remizovala s Wolverhamptonem 0:0 a v neúplné tabulce je osmá.

Foto: Dave Thompson, Reuters

Zklamaný fotbalista Manchesteru United Paul Pogba po porážce se Sheffieldem

Článek

Sheffield od začátku favorita trápil. Billyho Sharpa ještě ve velké šanci vychytal David de Gea, ale ve 23. minutě španělský gólman kapituloval po hlavičce Keana Bryana z rohu. Hosté poprvé v aktuální ligové sezoně vedli po prvním poločase.

V 64. minutě vyrovnal kapitán Harry Maguire rovněž hlavou z rohového kopu, místo obratu však "Rudí ďáblové" zažili další šok, když hostům po deseti minutách vrátil vedení Oliver Burke tečovanou střelou. Manchesterský tým v Premier League nebodoval po 13 zápasech a s Sheffieldem na Old Trafford prohrál poprvé od prosince 1973.

Foto: Richard Heathcote, Reuters

Kouč Thomas Tuchel při premiéře na lavičce Chelsea.

Německý kouč Tuchel teprve v úterý převzal Chelsea po odvolaném Franku Lampardovi a stihl s ní jediný trénink. Domácí na stadionu Stamford Bridge častěji drželi míč, ale do velkých šancí se přes pevnou defenzivu soupeře nedostávali.

Brankář Wolverhamptonu Rui Patrício zlikvidoval hlavičku Antonia Rüdigera i tečovaný pokus Calluma Hudsona-Odoie. Hostující Pedro Neto v 71. minutě lobem trefil břevno. Chelsea vyhrála pouze dva z posledních devíti ligových zápasů, třináctý Wolverhampton v Premier League nezvítězil sedmkrát po sobě.

Třetí Leicester, soupeř Slavie v únorovém úvodním kole vyřazovací fáze Evropské ligy, remizoval na půdě Evertonu 1:1. Na úvodní trefu Jamese Rodrígueze z 30. minuty odpověděl po změně stran Youri Tielemans, jenž potrestal zaváhání brankáře Jordana Pickforda. "Lišky" posedmé za sebou v soutěži neprohrály. Everton je sedmý.

Burnley se střídajícím útočníkem Matějem Vydrou na svém hřišti přestřílelo Aston Villu 3:2, navázalo na překvapivý triumf 1:0 v Liverpoolu a je na 15. příčce.

Anglická fotbalová liga - 20. kolo:
Burnley - Aston Villa 3:2 (52. Mee, 76. McNeil, 79. Wood - 14. Watkins, 68. Grealish)
Chelsea - Wolverhampton 0:0
Brighton - Fulham 0:0
Everton - Leicester 1:1 (30. Rodríguez - 67. Tielemans)
Manchester United - Sheffield United 1:2 (64. Maguire - 23. Bryan, 74. Burke).

Reklama

Související témata: