Hlavní obsah

Leicester se obratem proti Liverpoolu vítězně naladil na Slavii

Aktualizováno

Fotbalisté Leicesteru před čtvrtečním zápasem Evropské ligy v Praze proti Slavii porazili v Premier League 3:1 obhájce titulu Liverpool. Mistrovský celek neudržel vedení a v lize prohrál potřetí za sebou poprvé od listopadu 2014, kdy mužstvo vedl současný trenér "Lišek" Brendan Rodgers. Burnley se v anglické lize vzdálilo sestupovým pozicím díky vítězství 3:0 na hřišti Crystal Palace. Vybojovalo ho bez českého útočníka Matěje Vydry.

Foto: Michael Regan, ČTK/AP

Fotbalisté Leicesteru na duel Evropské ligy v Praze proti Slavii naladili vítězně, kdy v Premier League porazili 3:1 obhájce titulu Liverpool. Harvey Barnes z Leicesteru bojuje o míč s Ozanem Kabakem z LFC.

Článek

V šlágru 24. kola se skóre změnilo až po více než hodině hry, do té doby oba týmy nastřelily břevno. Až v 67. minutě se prosadil nejlepší střelec ligy Muhammad Salah a sedmnáctým gólem v sezoně poslal Liverpool do vedení. Leicesteru ale netrvalo ani čtvrt hodiny, než vyrovnal a zahájil rychlý obrat.

V 79. minutě z přímého kopu propadla Allisonovi za záda nepříliš prudká rána Jamese Maddisona. Brankář "Reds" pak obrovsky chyboval i o dvě minuty později, kdy se ve snaze odkopnout dlouhý míč srazil s vlastním stoperem, debutujícím Ozanem Kabakem, a Jamie Vardy skóroval do prázdné brány.

Foto: Carl Recine, ČTK/AP

Fotbalisté Leicesteru před čtvrtečním zápasem Evropské ligy v Praze proti Slavii porazili v Premier League 3:1 obhájce titulu Liverpool. Curtis Jones z Liverpoolu (vpravo) je atakován Ricardem Pereirou během utkání Premier League.

Leicester vyhrál doma nad Liverpoolem poprvé po třech zápasech a zároveň se posunul na druhé místo ligy před Manchester United, který má nedělní zápas k dobru. Liverpoolu patří v neúplné tabulce čtvrtá příčka.

Leicester, jehož triumf ještě zpečetil v závěru Harvey Barnes, se posunul na druhé místo tabulky před Manchester United, který má nedělní zápas k dobru. Liverpoolu patří v neúplném pořadí čtvrtá příčka a trenér Jürgen Klopp prohlásil, že už nevěří v obhajobu titulu.

"Nemyslím, že tuhle ztrátu dokážeme smazat," řekl kouč Liverpoolu. "Musíme začít vyhrávat. Dnes to v některých pasážích nebylo špatné, ale musíme se vyvarovat zbytečných chyb a nedorozumění. Alissona jsem neslyšel zakřičet, ale až do toho vyběhnutí hrál dobrý zápas," dodal Klopp.

Leicester a jeho sestava v generálce na Slavií
Schmeichel - Pereira, Evans, Söyüncü, Amartey - Ndidi - Albrighton (74. Pérez, 90. Mendy), Tielemans (87. Choudhury), Maddison, Barnes - Vardy. Trenér: Rodgers.

"Porazit Liverpool je paráda. Prohrávali jsme, ale nezpanikařili jsme. Změnili jsme rozestavení a to nám pomohlo," řekl BBC záložník James Maddison. "Chceme patřit mezi top týmy v lize a jsme na dobré cestě. Jsme ve čtvrtfinále poháru a příští týden nás čeká Evropská liga. Pomohlo nám, když jsme si vyjasnili, proč nám v minulé sezoně utekla Liga mistrů," dodal.

Vedoucí Manchester City doma hladce porazil Tottenham 3:0 i díky dvěma gólům nejlepšího střelce týmu Ilkaye Gündogana. Jeho trefy navázaly na Rodriho penalty, kterou vybojoval také autor 11 ligových branek v sezoně Gündogan. "Citizens" prodloužili sérii výher napříč soutěžemi na 16 zápasů, "Kohouti" prohráli popáté z posledních šesti duelů.

Burnley se vzdálilo sestupovým pozicím, poté co i bez Matěje Vydry vyhrálo na hřišti Crystal Palace 3:0. Hladké vítězství se zrodilo během úvodních deseti minut, kdy dali hosté dvě branky. Oslabený soupeř, kterému vedle největší hvězdy Wilfrieda Zahy chybělo dalších osm hráčů, kapituloval potřetí po změně stran. Český útočník Vydra se v nominaci neobjevil. Burnley díky výhře poskočilo na 15. příčku, na zónu sestupu má náskok 11 bodů.

Anglická fotbalová liga - 24. kolo:
Leicester - Liverpool 3:1 (79. Maddison, 81. Vardy, 85. Barnes - 67. Salah),
Crystal Palace - Burnley 0:3 (5. Gudmundsson, 10. Rodriguez, 47. Lowton)
Manchester City - Tottenham 3:0 (50. a 66. Gündogan, 23. Rodri z pen.)
Brighton - Aston Villa 0:0

Reklama

Související témata: