Hlavní obsah

Poslední hřebíček do rakve v boji o EURO? Reprezentant dělá jednu botu za druhou

Leicester/Praha

Tohle anglickému reprezentantovi a hvězdě Leicesteru v boji o nominaci na EURO 2021 opravdu nepomůže. Nejen, že čtyřiadvacetiletý James Maddison často sklízí kritiku za své arogantní chování, teď ještě vyplulo na povrch, že porušil koronavirový protokol. Spolu se svými spoluhráči se totiž zúčastnil nepovoleného večírku. Jeho pozice v reprezentaci tak utrpěla další ránu.

Foto: Michael Regan, Reuters

Fotbalový záložník James Maddison z Leicesteru

Článek

Už v září roku 2019 byl James Maddison konfrontován s tím, zda jeho chování není příliš nabubřelé. „Mezi sebedůvěrou a arogancí je tenká hranice," řekl tehdy Daily Mailu. „Jsem sebevědomý chlap, tak jsem byl vychován. Nikdy bych nechtěl vypadat arogantně," dodal s tím, že k aroganci rozhodně vychováván nebyl a jeho matka by byla první, která by mu dala za uši, kdyby onu tenkou hranici překročil.

Záložník Leicesteru si od té doby budoval pověst jednoho z největších talentů anglického fotbalu, reprezentační trenér Gareth Southgate ho však do národního týmu povolal až za pár měsíců. Svůj debut si odbyl proti Černé Hoře v listopadu 2019 a hlásal, že udělá všechno proto, aby byl pokornější.

Teď ovšem vyplulo na povrch, že je jedním ze tří hráčů Leicesteru, kteří byli postaveni mimo hru při zápase s West Hamem (prohra 2:3), kvůli porušení koronavirového protokolu. Spolu s Barnesem a Choudhurym se zúčastnil večírku spoluhráče Ayoze Pereze.

Načasování této akce nemohlo být horší. V celé sezoně Maddisona trápí zranění a teď ještě tohle. Pokud se nedokáže chovat zodpovědně teď, kdy jeho klub bojuje o místo Lize mistrů, jak by se choval během tak velkého a důležitého turnaje, jakým je EURO? Zda se fotbalovému rebelantovi podaří probojovat do národního týmu, je tak ve hvězdách.

Reklama