Hlavní obsah

Souček burcuje West Ham: Musíme změnit myšlení, už nehrajeme o záchranu

Fotbalista Tomáš Souček věří, že West Ham bude v anglické Premier League bojovat o příčky zajišťující účast v evropských pohárech až do konce. Přeje si, aby "Kladiváři" v dobře rozehraných zápasech nepolevovali a nebyli příliš pasivní. Londýnský tým se sice po nedělní výhře nad Leicesterem 3:2 vrátil na čtvrté místo v tabulce, podruhé za sebou však málem ztratil vedení 3:0 a zažíval v závěru nepříjemné drama.

Foto: Nick Potts, ČTK/AP

Tomáš Souček v zápase proti Wolves

Článek

"Je skvělé, že jsme brali další body, ale musíme hrát celých 90 minut a ne jen 60 nebo 70," řekl Souček klubové televizi.

S kolísavou výkonností se přitom londýnský tým potýkal potřetí v řadě. Nejprve takto v březnu ztratil výhru proti Arsenalu, kdy si sice za 32 minut vypracoval tříbrankový náskok, ale nakonec jen remizoval 3:3. Podobné drama zopakoval proti Wolverhamptonu a následně i Leicesteru. V posledních dvou případech sice už obstál a zvítězil 3:2, přesto si Souček přál, aby k podobným výpadkům nedocházelo.

"Myslím, že tohle naše myšlení pramení ještě z minulé sezony, kdy jsme bojovali o záchranu a přesně takto hráli," uvedl s devíti brankami nejlepší střelec týmu. Připomněl loňský zápas s Chelsea, v němž přispěl gólem k výhře 3:2. "Zatáhli jsme se do obrany, abychom výhru neztratili. Tenhle styl je ale nebezpečný. Mnohem lepší je, když hrajeme stejně jako na začátku, soupeře napadáme a chceme držet míč. V tomhle se musíme změnit," míní bývalý záložník Slavie.

Máme na poháry, ví Souček

Český reprezentant věří, že navzdory dalšímu zranění Aarona Cresswella nebo Marka Nobla má West Ham na to, aby bojoval o evropské poháry. "Kladiváři" vyhráli 10 z posledních 15 ligových zápasů a do konce sezony zbývá sedm kol. "V týmu je skvělá atmosféra a je to vidět i v tabulce. Musíme v tom pokračovat. Je pravda, že jsme ztratili nějaké hráče kvůli zranění, ale věřím, že v našem týmu není jen 10, 11, nebo 12, ale klidně i víc než 20 dobrých hráčů. Všichni jsme jeden tým," řekl Souček.

Foto: Michael Regan, Reuters

Ošklivé Součkovo zranění, se kterým musel dohrát pondělní utkání s Wolvesem.

Další zápas svěřenci Davida Moyese odehrají v sobotu na hřišti Newcastlu. Ten sice bojuje o záchranu a patří mu 17. místo, v posledních dvou duelech však získal čtyři body.

"Je pravda, že tam díky poslední výhře pojedeme sebevědomější, ale bude to další bitva. Do konce sezony ještě zbývá dost zápasů a musíme v Newcastlu předvést maximum. Věřím, že jsme dost silní na to, abychom zvítězili a zůstali dál v tabulce takhle vysoko," dodal dvojnásobný český Fotbalista roku.

Reklama