Hlavní obsah

Funkcionáři spojení se Super ligou mají rezignovat na své posty v Premier League

Londýn

Představitelé anglických fotbalových klubů zapojených do projektu Super ligy by měli rezignovat na své posty ve vedení Premier League. Vyzval je k tomu výkonný ředitel soutěže Richard Masters. V opačném případě riskují podle britských médií, že budou k odchodu přinuceni. Proti vzniku uzavřené Super ligy se vymezilo v minulých dnech všech 14 zbývajících týmů Premier League.

Foto: Matt Dunham, ČTK/AP

Prodali jste naši duši, stojí na transparentu fanouška Chelsea protestujícího proti Super lize.

Článek

Masters podle televize Sky Sports oslovil pětici čelních funkcionářů z Arsenalu, Chelsea, Manchesteru United, Manchesteru City a Liverpoolu, aby se vzdali svých pozic v pracovních skupinách anglické nejvyšší soutěže. Tottenham jako jediný nikoho v klíčových komisích nemá.

Předseda Chelsea Bruce Buck figuruje ve výboru pro audit a rozdělování odměn, generální ředitel Arsenalu Vinai Venkatesham a šéf Manchesteru City Ferran Soriano jsou členové strategické poradní komise. Výkonný místopředseda Manchesteru United Ed Woodward pak je s předsedou Liverpoolu Tomem Wernerem součástí poradní skupiny pro přenosová práva.

Petr Čech se snaží přesvědčit fanoušky Chelsea, aby pustili klubový autobus na stadion.

<a href="http://www.sntv.com/">sntv</a>

Samotný Woodward již oznámil krátce před odstoupením United ze Super ligy, že ke konci roku v pozici šéfa klubu skončí. Nespokojení fanoušci pak volali po odstoupení i dalších funkcionářů svých klubů.

Fanoušci Chelsea protestovali. Když se ale dozvěděli, že klub vystupuje ze Super ligy, začali slavit

<a href="http://www.sntv.com/">sntv</a>

Šestice anglických týmů, která ohlásila v pondělí účast v Super lize, se postupně ze soutěže stáhla kvůli ostré kritice ostatních funkcionářů, politiků, klubů, fanoušků i organizací UEFA a FIFA. Předseda jednoho z 12 superligových týmů Juventusu Turín Andrea Agnelli následně prohlásil, že bez anglických týmů již nemůže projekt pokračovat. Prezident Realu Madrid Florentino Pérez však podotkl, že Super liga není mrtvá, jen odložená.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články