Hlavní obsah

Chelsea - Leicester 0:1 Leicester poprvé vyhrál Anglický pohár

Londýn

Fotbalisté Leicesteru poprvé v klubové historii vyhráli Anglický pohár. Ve finále ve Wembley před zraky 20 tisíc diváků porazili Chelsea 1:0. V 63. minutě rozhodl o triumfu "Lišek" střelou zpoza vápna belgický záložník Youri Tielemans. Leicester ve finále Anglického poháru uspěl na pátý pokus.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Youri Tielemans z Leicestru se raduje z gólu proti Cheslea.

Článek

"Je to úžasný pocit. Před příchodem do Leicesteru jsem nevěděl, že klub tuto trofej ještě nikdy nevyhrál. Získat ji pro majitele a fanoušky je výjimečné," řekl trenér Leicesteru Brendan Rodgers.

"Byli jsme lepší, velmi agresivní, dobře jsme presovali a s míčem na noze pokaždé hrozili. Chelsea má skvělý tým, proto je ve finále Ligy mistrů, ale myslím si, že jsme si zasloužili vyhrát," uvedl osmačtyřicetiletý Rodgers.

"Blues" prohráli druhé finále za sebou, v minulé sezoně nestačili na Arsenal. V závěru se sice z vyrovnání radoval Chilwell, kvůli ofsajdu však branka neplatila. Londýnský celek má stále šanci na zisk trofeje v tomto ročníku, za dva týdny ho v Portu čeká finále Ligy mistrů proti anglickému šampionovi Manchesteru City.

"Naše rozhodování bylo v prvním poločase příliš hektické, ve druhém jsme zápas kontrolovali. Inkasovali jsme z ničeho. Byla to fantastická branka a taky šťastná. Mason (Mount) měl šanci, dali jsme gól z těsného ofsajdu. Neměli jsme štěstí," prohlásil kouč Chelsea Thomas Tuchel.

Finále fotbalového Anglického poháru v Londýně:
Chelsea - Leicester 0:1 (0:0)
Branka: 63. Tielemans

Reklama

Související témata: