Hlavní obsah

Součkův a Coufalův trenér Moyes má ve West Hamu novou tříletou smlouvu

Trenér David Moyes prodloužil o tři roky smlouvu ve West Hamu, kde vede i české fotbalové reprezentanty Tomáše Součka a Vladimíra Coufala. V uplynulé sezoně londýnský tým zaznamenal své historické bodové maximum v Premier League a z šestého místa se kvalifikoval do Evropské ligy.

Foto: Profimedia.cz

David Moyes prodloužil o tři roky smlouvu ve West Hamu

Článek

"Za posledních 15 měsíců jsme udělali ohromný pokrok a byla to kolektivní snaha od všech v klubu. Hráči jsou opravdu skvělí, ale nesmíme se přestat rozvíjet. Musíme stále posouvat své hranice, zlepšovat se a pokračovat ve snaze o růst klubu," uvedl osmapadesátiletý Moyes.

Skotský trenér zahájil své druhé působení ve West Hamu v prosinci roku 2019, kdy převzal tým od Manuela Pellegriniho těsně nad hranicí sestupu a podepsal kontrakt na 18 měsíců. Hned v lednu 2020 přivedl ze Slavie původně na hostování záložníka Součka, jenž se zařadil k oporám týmu a v červenci se jeho transfer změnil na přestup. V říjnu pak koupil Moyes dalšího slávistického fotbalistu, krajního obránce Coufala.

Rodák z Glasgow poprvé vedl West Ham sedm měsíců v sezoně 2017/18, kdy pomohl United k záchraně, ale pak byl nahrazen Pellegrinim. Bývalý trenér Evertonu a Manchesteru United Moyes je s 583 odkoučovanými zápasy na čtvrtém místě historických tabulek Premier League za Arsénem Wengerem, Alexem Fergusonem a Harrym Redknappem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články