Hlavní obsah

Senzační novinka! West Ham má zájem o dalšího Čecha

Londýn/Praha

Pokud by anglický West Ham United angažoval všechny české fotbalisty, o kterých se v souvislosti s Kladiváři mluvilo, musela by se stát v kabině úředním jazykem možná čeština. Každopádně podle serveru hammers.news se teď seznam potenciálních českých posil klubu rozrostl o další jméno. Na EURO i výkony v italské lize zaujal vedení klubu Antonín Barák.

Foto: Ozan Kose, ČTK/AP

Zklamaný český reprezentant ANtonín Barák po vyřazení českých fotbalistů ve čtvrtfinále EURO.

Článek
Fotogalerie

Zmíněný server se odvolává na zprávu italského listu Corriere di Verona, kde se uvádí, že má klub zájem o českého reprezentanta a v létě by s ním rád podepsal smlouvu. Zpráva rovněž zmiňuje dřívější prohlášení šestadvacetiletého hráče o tom, že jeho oblíbeným klubem v Anglii je Arsenal. Jenže od Kanonýrů žádná nabídka nepřišla...

Barákovo představení na EURO ale zmíněný anglický server ocenil a nabádá manažera Davida Moyese k tomu, aby rychle jednal a hráče získal. Připomíná Barákovo tvrzení z minulosti, že kdyby dostal nabídku z Arsenalu, neváhal by ani chvíli a cituje v tomto směru prestižní vydání listu Gazzetta dello Sport z roku 2017. „Byl jsem fanouškem Arsenalu a také mu stále fandím. Vím, že na sobě musím dál tvrdě pracovat, rozvíjet své schopnosti a uvidíme, jak to skončí. V Evropě mi imponují Arsenal a Barcelona," cituje Baráka italský list.¨

Opora Hellasu Verona by v případě dohody s Hammers našla v klubu další dva české reprezentanty Vladimíra Coufala a Tomáše Součka. Server Hammers.news připomíná, že rovněž Barák působil v pražské Slavii odkud do West Hamu přišli jeho dva krajané a londýnský klub si jejich služby nemůže vynachválit. Není tedy divu, proč chce šéf West Hamu David Moyes přivést Baráka do Londýna.

Český reprezentant v minulé sezoně odehrál v nejvyšší italské soutěži 34 zápasů, vstřelil v nich sedm gólů a zaknihoval i tři asistence. Přednostmi ofenzivního hráče jsou kreativita a technické dovednosti. Zmíněný server také zmiňuje, že by se nedivil tomu, kdyby byl hráč i v hledáčku Arsenalu. Odhaduje se, že cena hráče je momentálně někde okolo čtrnácti milionů eur. Zda bude ochotný je West Ham za hráče vysázet, to se teprve uvidí.

V souvislosti s West Hamem se v minulých týdnech mluvilo o možných přestupech exslávisty Alexe Krále (tam měla jednání zabrzdit přemrštěné požadavky jeho ruského zaměstnavatele), mladého stopera Slavie Davida Zimy, či sparťanského ofenzivního klenotu Adama Hložka. Spekulovalo se rovněž o tom, že by do Londýna mohl přesídlit Abdallah Sima.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek během přípravného utkání s Albánií.

Momentálně ale není nic známo, že by v některém z těchto případů jednání o přestupu začala, či jako v případě Krále pokračovala.

Reklama