Hlavní obsah

Guardiola přiznal, že Rodrimu s Torresem zakázal účast na olympiádě

Londýn

Trenér fotbalistů Manchesteru City Pep Guardiola přiznal, že zakázal španělským reprezentantům Rodrimu a Ferranu Torresovi účast na olympijských hrách. A ostatní kluby by podle něj kvůli přetížení hráčů měly učinit totéž.

Foto: Carl Recine, Reuters

Trenér fotbalistů Manchesteru City Pep Guardiola přiznal, že zakázal španělským reprezentantům Rodrimu a Ferranu Torresovi účast na olympijských hrách.

Článek

Ve španělské nominaci na hry v Tokiu je šest hráčů z týmu, který dnes čeká semifinále mistrovství Evropy. Na prvním tréninku před odletem do Japonska by se měli hlásit 12. července, pouhý den po finále EURO.

Manchester City proto využil toho, že na rozdíl od španělských klubů, kterým to nařizuje zákon o sportu, hráče na olympiádu uvolnit nemusí. "Torres a Rodri mohli jet na hry, ale nepojedou, protože byli na EURO. Už by toho na ně bylo moc," řekl Guardiola.

"Jeden turnaj v létě stačí. Kluby hráče platí, a proto je musí chránit. Už takhle je termínová listina brutální, ale pořád někdo vymýšlí nové turnaje a soutěže," přidal padesátiletý kouč v rozhovoru pro katalánskou stanici TV3.

Reklama

Související témata: