Hlavní obsah

Schyluje se k šokujícímu transferu, píší v Anglii

Londýn/Praha

Fotbalový trh po skončeném EURO pomalu nabírá na obrátkách. K senzačnímu transferu se možná schyluje v týmu anglických šampionů z Manchesteru City. Podle britských médií klub monitoruje situaci kolem snajpra Bayernu Mnichov Roberta Lewandowského.

Foto: David Ramos, ČTK/AP

O polského snajpra Roberta Lewandowského (vpravo) se podle britských médií začal intenzivně zajímat Macnehster City.

Článek

Polský útočník má v německém velkoklubu smlouvu ještě na dva roky s platem v přepočtu kolem 9 milionů korun týdně. A v Mnichově se pomalu připravují k nabídce nového kontraktu.

City však touží po odchodu Sergia Agüera získat na trhu prvotřídního středního útočníka. A vypadá to, že námluvy s anglickým reprezentantem Harrym Kanem, za něhož měli nabídnout 100 milionů liber (cca 3 miliardy korun), ještě letos nevyjdou, protože šéf Tottenhamu Daniel Levy se ho snaží ze všech sil ještě alespoň pro příští sezonu udržet.

Podle listu Daily Mail by tak měl být Lewandowski adekvátní alternativou. Útočník, kolem něhož dlouhodobě krouží také Real Madrid, v uplynulé bundesligové sezoně nasázel 41 gólů a stal se novým rekordmanem soutěže.

Evropské velkokluby v letním přestupovém období cítí, že by polský kanonýr mohl být k mání, protože příští rok už by vzhledem k poslední sezoně na smlouvě mohl Bayern při jeho prodeji tratit. Nový kouč mnichovského klubu Julian Nagelsmann navíc většinou využívá systém bez ortodoxního centrforvarda.

Reklama